Arpaçay'da Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Arpaçay'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

Arpaçay İlçe Müftülüğü tarafından ilçe merkez ve köylerinde yaz Kur'an kursları açıldı.

25.06.2015 10:38

Arpaçay İlçe Müftülüğü tarafından ilçe merkez ve köylerinde yaz Kur'an kursları açıldı.

Çocuk, genç, yetişkin olmak üzere her yaştan vatandaşların boş vakitlerini daha verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla yaz sezonu boyunca 9 hafta siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur'an kursları, Arpaçay merkez ile tüm köy camilerinde hizmet verecek.

Kur'an öğrenmek ve dini bilgileri geliştirebilmenin yanı sıra sosyal aktivitelerin yer alacağı başlayan kurslara kayıtlar devam ediyor.

Kurs boyunca ihtiyaç olan ders kitapları ile yardımcı kitaplar kursiyerlere hediye edilecek ve başvuru için kursiyerlerin velileri ile camilere başvurmaları yeterli olacak.

Kaymakam Faruk Erdem, okulların tatil olmasıyla çocukların ve her yaştan vatandaşın faydalanabileceği Kur'an kurslarını bu yıl da faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Köy camilerinin 2'si dışında ilçeye atanan 23 yeni imamla tüm camilerdeki din görevlisi açığını kapattıklarını belirten Erdem, "Bu yıl her köyde hizmet verebiliyoruz. Yaz kursları özellikle çocuklarımızın cami ve cemaati tanıyarak, dini bilgileri öğrenecekleri ve ibadet yapma alışkanlıklarını elde edebilecekleri önemli bir fırsat sunuyor. Kurslarda verilecek sportif ve kültürel faaliyetler sayesinde de çocuklar tatili dolu dolu yaşama şansı bulacak" diye konuştu.

Erdem, katılımcılara eğitim materyalleri temin edeceklerini ve ekstra bir külfete sokmayacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arpaçay'da Yaz Kur'an Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement