Aşırı Yağışlar Meyve Üreticilerini Endişelendiriyor - Son Dakika
Yerel

Aşırı Yağışlar Meyve Üreticilerini Endişelendiriyor

Aşırı Yağışlar Meyve Üreticilerini Endişelendiriyor

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde, aşırı yağıştan dolayı kiraz, vişne ve erikte ’çürüme ve yarılma’ görülmesi üreticileri endişelendiriyor.

07.06.2017 11:40

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde, aşırı yağıştan dolayı kiraz, vişne ve erikte 'çürüme ve yarılma' görülmesi üreticileri endişelendiriyor.

Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Bilaloğlu, kiraz ve erik hasadın bir kaç hafta içerisinde başlayacağını ancak yağışların devam etmesi halinde vahim bir durum ile karşılaşacaklarını belirtti.

Şaphane'nin kiraz, vişne ve erik diyarı olduğunu belirten Bilaloğlu,"İlçemizin ana geçim kaynağımız kiraz, vişne ve eriktir.Bu yıl aşırı yağmurlardan dolayı ürün hasatında düşüş riskiyle karşı karşıyayız" dedi

Başkan Talat Bilaloğlu, "Bu yıl meyvelerimizi biraz yağmur, biraz dolu vurdu,şu anda dalında bulunan kiraz da yarı yarıya zarar var. Hasattan önceki önümüzdeki 20 gün çok önemli. Eğer kiraz ve eriklerimiz güneş görüp ısınmassa zararımız daha da artabilir. Aşırı yağıştan dolayı çürümenin yanı sıra yarılma çok oluyor. Ayrıca ilaçlama çalışmalarından verim alamıyoruz. Çiftçilerimiz ilaçlama çalışmasını yapıyor ancak yağmurun sürekli yağması atılan ilacın etkisini yok ediyor. Özellikle yarılma ürünün pazar payını neredeyse sıfıra indiriyor. Şaphane kiraz,vişne ve erik deposudur. Geçim kaynağımız bu üç ürün üzerine dayalıdır. Temennimiz 15 gün ürünlerimizin yağış almadan güneş görmesi ve mümkün olan en az zararla mahsullerini vatandaşların değerlendirmesidir' ifadelerini kullandı.(YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşırı Yağışlar Meyve Üreticilerini Endişelendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement