Aydın Belediye Meclisi Üyesi Alkanlı'dan İlginç İddia - Son Dakika
Yerel

Aydın Belediye Meclisi Üyesi Alkanlı'dan İlginç İddia

Aydın Belediye Meclisi Üyesi Alkanlı\'dan İlginç İddia

Aydın Belediye Meclis Üyesi Uğur Alkanlı, Aydın Belediye imkanlarının AYBA adı altında farklı şekillerde kullanıldığını iddia ederek Aydın Belediyesi’nin AYBA aracılığı ile kimlere ne kadar hizmet ve yardım götürdüğünü ve kimleri çalıştırdığını açıklamasını istedi.

19.12.2013 12:35

Aydın Belediye Meclis Üyesi Uğur Alkanlı, Aydın Belediye imkanlarının AYBA adı altında farklı şekillerde kullanıldığını iddia ederek Aydın Belediyesi'nin AYBA aracılığı ile kimlere ne kadar hizmet ve yardım götürdüğünü ve kimleri çalıştırdığını açıklamasını istedi. Talebini basının ve diğer meclis üyelerinin önünde Aydın Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal'a ileten Alkanlı'ya Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu vekalet eden Sümran Ünal, "Uygun bir zamanda makamıma gelip çayımı için, size bilgi veririz" dedi.

29 Mart yerel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile kol kola giren ve Belediye Meclis Üyesi olarak seçildikten sonra bir süre Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yardımcılığını yaptıktan sonra başkan yardımcılığından ayrılıp bağımsız üye olarak Meclis Üyeliği'ne devam eden Uğur Alkanlı Aydın Belediyesi'nin Hizmet Ağı (AYBA) ile ilgili ilginç iddialarda bulundu. Son zamanlarda Meclis toplantılarında belediyenin uygulamalarına yaptığı muhalefet ile dikkat çeken Uğur Alkanlı, Aydın Belediyesi'nin hizmetlerinde kullanılmak üzere Halk Bankası tarafından tahsis edilen 6 adet aracın hibesinin kabulü sırasında yaptığı konuşmada AYBA ile ilgili iddiaları duyanları şaşırttı. Halk Bankası'ndan Aydın Belediyesi Hizmetleri'nde kullanılmak üzere 6 adet aracın hibe edilmesi olayını Başkan Yardımcısı iken bizzat kendi girişimleri sonucu gerçekleştirildiğini belirten Uğur Alkanlı, "Her ne kadar Aydın Belediyesi hizmetinde kullanılması amacıyla verilip, daha çok AYBA için kullanılıyorsa bu araçların Belediye'ye kazandırılmasında benim emeğim vardır. Benim idareden bir talebim var. AYBA adı altında çalıştırılan ya da yardım yapılan kişilerin listeleri özel çelik kasalarda saklanıyor. Aydın Belediyesi olarak AYBA aracılığı ile nereye, kime yardım edildiğini açıklayın" diyerek Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal'dan bir Belediye Meclis Üyesi olarak bu listeyi istedi.

Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun eski yardımcısı Alkanlı'yı makamına uygun bir zamanda çay içmeye davet ederek "Siz çay içmeye gelin veririz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Belediye Meclisi Üyesi Alkanlı'dan İlginç İddia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement