Bağcılar Meydanı Sosyal Yaşam Alanı Oldu - Son Dakika
Yerel

Bağcılar Meydanı Sosyal Yaşam Alanı Oldu

Düzenleme çalışmaları devam eden Bağcılar Meydanı, gençlerin ve hayvanseverlerin uğrak yeri haline geldi.

18.11.2014 16:55

Düzenleme çalışmaları devam eden Bağcılar Meydanı, gençlerin ve hayvanseverlerin uğrak yeri haline geldi. Parklarda çocuklar oyun oynarken, hayvanseverler ise hayvanlarıyla keyifli dakikalar geçiriyor.

Bağcılar Meydanı düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Meydan, çalışma tamamlandıktan sonra 55 bin metrekarelik bir alan ile kentin en büyük ve en kullanışlı meydanı olma özelliğine kavuşacak. Genişleme ve düzenleme çalışmaları devam eden Bağcılar Meydanı metro istasyonuna kavuşmasıyla birlikte de ayrı bir öneme sahip oldu. Oyun parkında çocuklar eğlenirken, yaşlılar da banklarda oturarak sohbet etme imkanı buluyor. Meydanın son günlerdeki müdavimleri arasına katılan hayvanseverler, hayvanlarıyla keyifli vakit geçiriyor.

Köpekleriyle veya kedileriyle gezintiye çıkan hayvan severler Meydan'da oturarak çevreyi izlemenin keyfini yaşıyorlar. Hayvansever Zeynep Sultan Canbolat, bahçelerinde beslediği Shihtzu ve Terrier cinsi küçük köpekleriyle gezintiye çıkmanın kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Doğup büyüdüğü ilçenin son günlerde yeni park, bahçe ve meydanlara kavuşmasından dolayı rahat hareket edebildiklerini belirten Canbolat, "Çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan meydan, bizim için de eğlence yeri haline geldi. Köpeklerimiz koşuyor, oynuyor ve çevreyi dolaşıyor. Bizler de onlarla birlikte eğleniyoruz" diye konuştu.

Golden Jackrusell köpeğiyle düzenli olarak gezintiye çıktığını anlatan Suat Apaydın da Bağcılar'ın her geçen gün değiştiğine şahit olduğunu söyledi. Bağcılar Belediyesi'nin insanlara olduğu kadar hayvanlara yönelik de önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Suat Apaydın, "Çamurlu ve asfalt olmayan yollarda yürümek zorundaydık. Oysa şimdi artık bakımlı park ve bahçelerin bulunduğu bir ilçede yaşıyoruz. Köpeğimle gezintiye çıkmak beni mutlu ediyor. Evden çıkar çıkmaz yürüyoruz meydana geliyoruz. Köpeğim de meydanda gezinti yapmaktan hoşlanıyor. O da insanları çok seviyor" dedi.

HAYVANLARIMIZIN SU İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN SULUK İSTİYORUZ

Hayvansever Sefa Delen de Bağcılar Belediyesi'nin Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi başta olmak üzere hayvanlara yönelik önemli projeleri hayata geçirdiğini belirterek, "Hayvanı seven insanı da sever ve çevresine sahip çıkar. Örnek bir yerel belediyecilik örneğinin sergilendiği ilçemizde kedi ve köpek gibi sevimli hayvanlarla dolaşmanın mutluluğunu yaşayarak anlıyoruz. Belediyemizden hayvanlarımızın su ihtiyacını karşılaması için birer suluk yerleştirmesini rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

"HAYVANLARA BEŞ YILDIZLI HİZMET VERİYORUZ"

Bağcılar'da yaşayan herkesin mutluluğunu ve huzurunu hedeflediğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 2007 yılından bu yana Mahmutbey Mahallesi'nde hizmete sundukları Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'nin beş yıldızlı tesisleriyle dikkat çektiğini söyledi.

Merkez'deki hayvanların altında nem ve rutubet tutmayan plastik paletlerin bulunduğunu anlatan Çağırıcı, "Her gün altları temizlenen hayvanlar sağlık kontrolünden geçiriliyor. Düzenli olarak beslenmeleri sağlanıyor. Hayvanların güneşlenmesi ve gezmesi amacıyla Merkez'in bitişiğinde düzenlediğimiz 400 metrekarelik alanı da yeni hizmete sunduk. Toprak zeminden oluşan bu alan içerisinde iki gölgelik ile 10 adet kulübe de hayvanlara hizmet veriyor" diye konuştu.

Bağcılar Meydanı'nı düzenleme çalışmalarına değinen Çağırıcı, çevre yolları alta alacaklarını ve 55 bin metrekarelik alana sahip bir meydan oluşturacaklarını söyledi. Bağcılar Meydanı'nın çocukların, gençlerin ve yaşlıların buluşma yeri haline geldiğini anlatan Çağırıcı, hayvanseverlerin de faydalanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar Meydanı Sosyal Yaşam Alanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement