Başkan Barakazi'den Ebru Kursuna Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Barakazi'den Ebru Kursuna Ziyaret

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belediye bünyesinde açılan Ebru kursunu ziyaret ederek öğrencilerle birlikte Ebru sanatını icra etti.

18.12.2014 13:55  Güncelleme: 14:05

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belediye bünyesinde açılan Ebru kursunu ziyaret ederek öğrencilerle birlikte Ebru sanatını icra etti.

Belediye ile halk eğitim müdürlüğü işbirliğiyle Kültür Merkezi'nde devam eden Çocuk Gelişimi ve El Sanatları ile Ebru kurslarını ziyaret eden Barakazi, kursiyerle bir süre sohbet etti.

Barakazi, kursiyerler ile uygulamalı Ebru yaparak, sanat tarihinde Ebru'nun önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Belediye olarak kültür ve sanat etkinliklerine önem verdiklerini anlatan Barakazi, şöyle konuştu:

"Belediyemiz vasıflı iş gücünü arttırmak amacıyla kurslar açıyor. Kültürel faaliyetler ve sanatsal aktiviteler kapsamında, halk eğitim merkezi işbirliği ile belediyemiz kültür ve sosyal işler müdürlüğü bünyesinde ebru sanatı kursu açtık. Kursiyerlerimiz burada inşallah hem boş vakitlerini değerlendirecek, hem de tarihi kültür sanatlarımız içerisinde yer alan Ebru sanatını öğrenecek. İlerleyen zamanlarda kültürel ve sanatsal yönden fayda sağlayacak farklı kurslarımızda açılacaktır. Kurslardan para talep edilmediği gibi kurs sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verilecektir." - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Barakazi'den Ebru Kursuna Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement