Beste Yarışmasının Birincisi Atlas Bestesiyle Melis Öztoprak Oldu - Son Dakika
Yerel

Beste Yarışmasının Birincisi Atlas Bestesiyle Melis Öztoprak Oldu

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin bu yıl "Mersin Üç Güzellere Müzik Arıyor" sloganıyla 4.’sü yapılan Beste Yarışması’nın birincisi, Atlas rumuzlu bestesiyle Melis Öztoprak oldu.

30.05.2014 16:40

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin bu yıl "Mersin Üç Güzellere Müzik Arıyor" sloganıyla 4.'sü yapılan Beste Yarışması'nın birincisi, Atlas rumuzlu bestesiyle Melis Öztoprak oldu.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle ertelenen 13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, dün akşam Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda gerçekleştirilen beste yarışması ile başladı. Bu yıl 4. kez gerçekleştirilen beste yarışmasının teması, Mersin Narlıkuyu'da bulunan ve Roma döneminden kalma bir hamamın zemin mozaiğini süsleyen 'Üç Güzeller' olarak belirlendi. Keman, viyolonsel ve piyano için "Mersin Üç Güzellere Müzik Arıyor" sloganıyla duyurulan beste yarışmasına gelen başvurular arasından seçilen beş eser, yarışma gecesi kemanda Marina Kvlividze, viyolonselde Murat Alkan ve piyanoda İbrahim Yazıcı tarafından seslendirilerek izleyicilerin beğenisine sunuldu. Jüri görevini üstlenen 125 izleyici, değerli taş isimleri ile rumuz verilen eserleri oyladı. Oylama sonucunda, 5 bin lira ödüllü en beğenilen birinci eser ödülünün sahibi Atlas rumuzlu bestesi ile Melis Öztoprak olurken, ikincilik ödülünü Panda rumuzlu bestesi ile Halit Turgay aldı. Kül rumuzlu bestesi ile Tezcan Erol üçüncülüğe, Enceladus rumuzlu bestesi ile Berkant Gençkal da dördüncülüğe layık görüldü. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beste Yarışmasının Birincisi Atlas Bestesiyle Melis Öztoprak Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement