Birçok İlde Kaldırılan Beton Direkler Diyarbakır'da Hala Duruyor - Son Dakika
Yerel

Birçok İlde Kaldırılan Beton Direkler Diyarbakır'da Hala Duruyor

Birçok İlde Kaldırılan Beton Direkler Diyarbakır\'da Hala Duruyor

Yıllar önce kurulan beton elektrik direkleri, Türkiye'nin birçok yerinde kaldırılırken, Diyarbakır'da hala yerinde duruyor.

20.08.2014 23:14  Güncelleme: 00:31

Diyarbakır'da elektrikle ilgili yaşanan soruna bir türlü çözüm bulunmuyor. Dicle EDAŞ'ın, özelleştikten sonra elektrik sorunlarına çözüm bulmak yerine, çiftçilere kaçak iddiasıyla yüksek borç çıkararak ve vatandaşların yüzde 75'inin kaçak elektrik kullandığını öne sürerek, hırsızlıkla suçladığı belirtildi.

Yıllar önce kurulan beton direkler bazı yerlerden kaldırılırken, Diyarbakır'da halen duruyor. Beton direklerde yaz aylarında yaşanan genleşmeden dolayı hem patlama meydana geliyor, hem de kötü görüntü oluşturuyor. Vatandaşlar, beton direklerin artık kaldırılarak, elektrik kablolarının yer altına alınması gerektiğini ifade etti

Özellikle kış aylarında yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirirken, yaz aylarında elektrik bir yükselip, bir düşüyor. Gün boyunca kentte aynı sorun yaşanırken, elektronik cihazlara büyük zarar veren bu duruma karşı, çözüm üretilmemesi dikkat çekiyor.

"DEDAŞ SORUNLARI ÇÖZMÜYOR"

Vatandaşlar elektriğin büyük sorun olduğunu ifade etti. Özellikle kış aylarında kesintilerin yoğun yaşandığını hatırlatan vatandaşlar, enerji ile ilgili hiçbir yatırım yapılmadığını söyledi.

Vatandaşlar, "DEDAŞ, vatandaşın her zaman kaçak elektrik kullandığını söylüyor. Vatandaşı hırsızlıkla suçluyor. Sorunların çözümü noktasında bir adım atmıyor. Çalışma yapmıyor. Zaten bütün direkler, kablolar eski. Birçok yerde beton direkler kaldırılırken, Diyarbakır'da hala duruyor. Kış aylarında elektrik kesintileri yaşanırken, yazlarında başka bir sorun ortaya çıktı. Gün boyunca elektrikler bir düşüyor, bir yükseliyor. Bu da elektronik cihazlara zarar veriyor. 21. Yüzyılda hala elektrik sorununun yaşanmasına anlam veremiyoruz. DEDAŞ'ın bu sorunlara derhal bir çözüm bulması ve elektrik kablolarını yerin altına çekmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Birçok İlde Kaldırılan Beton Direkler Diyarbakır'da Hala Duruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement