Bodrum'daki Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika
Yerel

Bodrum'daki Silahlı Saldırı Davası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde peyzaj mimarı Hülya Yolcubal'ı evinin önünde silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Cihan Oskay'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

25.01.2012 19:29

Muğla'nın Bodrum ilçesinde peyzaj mimarı Hülya Yolcubal'ı evinin önünde silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Cihan Oskay'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Cihan Oskay, Hülya Yolcubal'ın babası Necdet Yolcubal, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Cihan Oskay, mahkemedeki savunmasında önceki ifadelerini tekrarlayarak, daha detaylı bir savunma yapabilmek için ek süre talebinde bulundu.

Oskay'ın talebi, daha önce 3 kez detaylı savunma yapması için süre verildiği gerekçe gösterilerek mahkeme heyeti tarafından reddedildi. 5 dakika aranın ardından karar açıklandı. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Oskay'a, peyzaj mimarı Hülya Yolcubal'ı öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Öldürülen Yolcubal'ın babası Necdet Yolcubal ve yakınları, kararı sevinçle karşıladı.

Necdet Yolcubal, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanık Oskay'ın

"mahkemeyle dalga geçer gibi" savunmalar yaptığını, ancak Türk adaletinin bu savunmalara kanmadığını belirterek, "Bu karar yaramızı kapatmadı ama bir parça merhem oldu. Türk adaletine güvenimiz boşa çıkmadı. Acımız hiç bir zaman dinmeyecek ama onun bu cezaya çarptırılması yüreğimize su serpti" dedi.

Peyzaj mimarı Hülya Yolcubal, 18 Haziran 2010'da, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin önünde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, nişanlısı Cihan Oskay tutuklanmıştı.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'daki Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement