Bodrum Oda Orkestrası Apollon Tapınağı'nda Sahne Aldı - Son Dakika
Yerel

Bodrum Oda Orkestrası Apollon Tapınağı'nda Sahne Aldı

Side 11'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde sahne alan Bodrum Oda Orkestrası, Antik Apollon Tapınağı'nın tarihi atmosferinde muhteşem bir konser verdi.

29.07.2011 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Side 11'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde sahne alan Bodrum Oda Orkestrası, Antik Apollon Tapınağı'nın tarihi atmosferinde muhteşem bir konser verdi.

Side'de 23 Temmuz'da başlayan 11'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, dün akşam Bodrum Oda Orkestrası'nı ağırladı. Bach, Albinoni, Mozart ve Vivaldi'nin eserlerini yorumlayan İtalyan orkestra şefi Antonio Pirolli yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası'na dünyaca ünlü keman virtüözü Mario Hossen de eşlik etti. Konserde Bodrum Oda Orkestrası, Bach'ın Brandenburg Konçertosu, Albinoni'nin Adagio, Mozart'ın Küçük Bir Gece Müziği eserleriyle birlikte çok sayıda eser seslendirdi.

Müzik otoriteleri tarafından 'Paganini'nin ünlü keman konserini yorumlayan mükemmel bir ses, berrak bir ton ve enerjiye sahip bir keman solisti' olarak değerlendirilen Hossen, orkestrayla birlikte Vivaldi'nin 'Mevsimler' eserini yorumladı. Side 11'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen konseri yerli ve yabancı çok sayıda turist izledi. Tarihi Apollon Tapınağı büyüleyici atmosferi, Akdeniz'in dalga sesleri ve müziğin ritminin birleşmesi izleyenleri büyüledi. Dinleyiciler, konser sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.

Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, 2001 yılından beri gerçekleştirilen festivalle, kültür ve sanatı, tarih ve turizmle bütünleştirdiklerini belirterek, festival aracılığıyla Side'yi dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum Oda Orkestrası Apollon Tapınağı'nda Sahne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement