Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı İsmail Tiftik Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı İsmail Tiftik Açıklaması

Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı İsmail Tiftik Açıklaması

Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı İsmail Tiftik, etkinliklerinin amacının maddi çıkar elde etmek olmadığı söyledi.

04.04.2013 15:28

Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı İsmail Tiftik, etkinliklerinin amacının maddi çıkar elde etmek olmadığı söyledi.

Bursa Kastamonu Günleri 19- 23 Nisan tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Bursa KASDER tarafından Bursa'da bu yıl 2'inci kez düzenlenen "Bursa Kastamonu Günleri" etkinlikleri kapsamında yaklaşık 175 stantla, yöreye ait çeşitli tatlar, el sanatları, hediyelik eşyalar ve çeşitli gösteriler 5 gün boyunca Bursa'da sergilenecek.

Kastamonu Günleri öncesi Susak Restoranda etkinlik hakkında bilgi veren Bursa KASDER Başkanı İsmail Tiftik, geçen yıl ilki gerçekleştirilen "Bursa Kastamonu Günleri" organizasyonunun, hemşeri dernekleri içinde yapılış ve organizasyon yönünden örnek olacak bir etkinlik olduğunu söyledi. "İki Şehir Tek Yürek" sloganı ile iki şehir arasında barış ve kardeşlik köprüsü kurmak istediklerini belirten Tiftik, yapılan çalışmalar sonucunda iki şehir arasında turizm işbirliğinin, ticari faaliyetlerin artacağını ifade ederek iki şehre ait markaların bir araya geleceğini kaydetti.

Tiftik, "Bizim amacımız maddi çıkar elde etmek değil. Yaptığımız bu organizasyon sonucunda Kastamonu Evi'ni tamamlayarak Bursa'ya kazandırmak istiyoruz. Pek gün yüzüne çıkmasa da yapılan emeklerin bir karşılığının olduğunu biliyoruz. Ülke genelinden gelecek yaklaşık 2 bin kişinin konaklama, yeme, içme başta olmak üzere yapacakları harcamalarında Bursa ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Tanıtım günlerine yaklaşık 160 bin ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

Toplantıda konuşan Vali Erdoğan Bektaş ise, metropol bir şehir olan Bursa'nın ve Bursa'da yaşayanların dikkatlerini Kastamonu Günleri'ne çekmenin kolay olmayacağını belirtti. Bektaş, "Kastamonu, tarihi özellikleri ve güzelliklerini barındıran kilidi açılmamış bir hazinedir. Gayretlerimiz Kastamonu'nun bu güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı İsmail Tiftik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement