Büyükşehirden Amatör Sporculara Destek - Son Dakika
Yerel

Büyükşehirden Amatör Sporculara Destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 101 amatör spor futbol kulübü ve 30 basketbol takımı oyuncularına, 6 bin 684 adet forma şort ve spor malzemesi dağıtıldı.

03.02.2015 15:25

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 101 amatör spor futbol kulübü ve 30 basketbol takımı oyuncularına, 6 bin 684 adet forma şort ve spor malzemesi dağıtıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle 101 futbol ve 30 basketbol kulübüne spor malzemesi dağıtımı Antalya Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,salondaki miniklere azim ve çok çalışmayla başarının geleceğini söyledi.

Başarılı sporcuların salondaki çocuklardan farkı olmadığını ifade eden Türel, "Örnek alınan bütün sporcular sizden farklı değil. Disiplinli bir yaşamla hayatlarına devam ettiler. Sizlerin televizyon başında seyrettiğiniz bütün belki kendinize örnek aldığınız sporcuların sizden farkı yok. Sizleri görünce benim de sizlerin yaşındaki küçük bir yaşta sporcu olarak yaşadığım günler aklıma geliyor. Bugün bizler çocuk yaşlarda yaşadığımız sporculuk disiplini ile bugün sizleri teşvik edecek ortamda yeni hizmetler üretmeye çalışan noktadayız. Hiçbir hedef ulaşılamayacak hedef değildir" diye konuştu.

ARDA TURAN VE BURAK YILMAZ ANISI

GS'ın milli futbolcusu Burak Yılmaz'ı ile ilgili anısını da paylaşan Türel, "Burak'ı babası ile elinden tutup Antalyaspor Tesisleri'ne götürdüğümüzde sizler yaşında bir çocuktu. Çalıştı, çabaladı, yılmadı. Bugün aynı sizin gibi bu yollardan geçerek mili gurur haline geldi. Arda Turan Avrupa ve dünyadaki gururumuz. GS alt yapısında futbola başladığı günleri bilirim. Arda, kale arkasında top toplayıcılılık yapardı. O günlerde Arda'nın Ali Samiyen'de top toplayıcılık yaptığı günleri bilirim. Rüştü Reçber Korkuteli'nde top oynadığında 16 eşofman hediye edip bonservisini aldık. Senelerce milli takımın kalesini korudu. Rüştü İspanya'da oynadı ama maçlarına gitmek nasip olmadı. Arda Turan'ın Atletico Madrit'teki maçında onun misafiri olarak büyükelçimizle Avrupa Konseyi dönüşünde onunla bu gururu yaşayacağız" dedi.

6 BİN 684 MALZEME

Gençleri spora teşvik edeceklerini ifade eden Başkan Türel, "Biz sizleri teşvik edeceğiz. İnsana hizmet eden, insana hem hizmet eden hem de temas eden çalışmalarımız önem arz ediyor. Bu salondan geleceğin milli kahramanları çıkacağına inanıyorum. 101 futbol kulübü ve 30 basketbol takımı oyuncularına, 6 bin 684 adet forma şort ve spor malzemesi teslim edeceğiz. Sizde bu formaların hakkını vererek ileride inşallah milli formalarında sahip olacaksınız" ifadelerini kullandı.

"OLİMPİYATLARDA NAL TOPLUYORUZ"

Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Bulut ise, 131 futbol takımı ve basketbol takımlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından malzeme dağıtıldığını söyledi. İmkansızlılar içinde yaşayan amatör spor kulüplerinin deplasmanlara ulaşımının belediye tarafından sağlandığının altını çizen Bulut, Başkan Türel'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Amatör sporların olimpiyatlarda nal topladığını savunan Bulut, "Ülkemizdeki geleceği olan çocuklara spor tesisleri, malzemeleri, ilgi ve yatırım yapmazsak maalesef ülkemizde sporun bir yere gideceğine inanmıyorum. 18 milyon gencimiz karne aldı. Bu genç nüfus içinde 3 milyonu ya mandalina ya da pamuk toplamaya gidiyor. ya da garibandır. ya da kağıt topluyor. 3 milyon okula gidemiyor. 3 milyon anaokulu öğrencisi var. 25 milyon nüfustan sporcu çıkaramıyorsak, olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandıramıyorsak, burada bir yanlışlık vardır" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Türel, miniklere hediyelerini takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehirden Amatör Sporculara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement