Akçakale'de Çadır Kentteki Mültecilere Kışlık Elbise Dağıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Akçakale'de Çadır Kentteki Mültecilere Kışlık Elbise Dağıtılıyor

Akçakale\'de Çadır Kentteki Mültecilere Kışlık Elbise Dağıtılıyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan ve sayıları 30 bine ulaşan Suriyeli mültecilere kışlık giyim malzemesi dağıtıldı.

20.01.2015 09:05  Güncelleme: 09:39

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan ve sayıları 30 bine ulaşan Suriyeli mültecilere kışlık giyim malzemesi dağıtıldı.

Ülkelerde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan Suriyeli mültecilere kışlık malzeme dağıtıldı. Kışlık setin içinde kişi başına battaniye, mont ve çocuklara ve yetişkinlere kışlık giyim dağıtıldı. Lojistik biriminde sıraya girerek kartları post cihazlardan çekilerek bütün aile fertlerine kışlık battaniye ve giysi dağıtıldı. Her yıl kış Ocak ayında dağıtılan kışlık giyim malzemesi, bu yılda Ocak ayında dağıtımı gerçekleştirildi.

Sayıları 30 bine ulaşan Suriyeli mülteciler, dağıtılan kışlık giysiden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Türk devletine teşekkür ettiler. Suriyeli mültecilerden Ahmet Hac Hasan" Bu kış bizlere kışlık battaniye, kışlık giysi ve kışlık mont dağıttılar. Bizlere dağıtılan bu kışlık malzeme sayesinde kışı rahat geçireceğiz. Bu dağıtımdan dolayı Türk halkına teşekkür ederiz"dedi.

Çadır Kent Müdürü Hüseyin Ortaç, "Her yıl ocak ayında dağıtığımız kışlık giysileri, bu yılda Ocak ayında dağıtarak, mültecilerin kış ayında soğuktan korunmalarını sağladık" dedi.

Kışlık malzeme için her aile, sıraya geçerek pos cihazından kartlarını çektikten sonra lojistik biriminden kışlıklarını alıyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakale'de Çadır Kentteki Mültecilere Kışlık Elbise Dağıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement