Çan'da Bu Yıl 28, 1 Kilometre Köy Yolu Asfaltlandı - Son Dakika
Yerel

Çan'da Bu Yıl 28, 1 Kilometre Köy Yolu Asfaltlandı

Gözen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sezon toplam 28 bin 100 metrelik köy yolunun asfaltlandığını, bu miktarın 14 bin 100 metresinin İl Özel İdaresi, 14 bin metresinin de Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi imkanlarıyla yapıldığını kaydetti.

07.10.2011 16:41

Çan Kaymakamı Hasan Gözen, bu sezon 28, 1 kilometrelik köy yolunun asfaltlandığını, hedeflerinin asfalt olmayan köy yolu bırakmamak olduğunu söyledi

Gözen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sezon toplam 28 bin 100 metrelik köy yolunun asfaltlandığını, bu miktarın 14 bin 100 metresinin İl Özel İdaresi, 14 bin metresinin de Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi imkanlarıyla yapıldığını kaydetti.

KÖYDES Projesi kapsamında, bu yıl, Karakoca yolunun Çan- Çanakkale asfaltına kadar olan kısmının, 2 bin 300 metrelik bölümünün temel malzemesi, yıkanmış mucurun yüklenmesi, nakliyesi, greyder ile bakımı ve asfaltlanmaya hazır hale getirilmesi için 115 bin 875 lira para harcandığını açıklayan Gözen, "İl Özel İdaresi ekiplerince asfaltlama işi yapılarak halkımızın hizmetine açılmıştır. Çok dar ve bozuk bir yoldu biliyorsunuz Çan-Karakoca arası. Yeni yapılan yol, diğer yollara göre çok daha fazla temel malzemesi kullanılarak, oynak ve kaygan zeminler sert malzeme kullanılarak sıkıştırılmış, 6 metre olan yolun genişliği de 12 metreye kadar genişletilmiştir. Güzel bir yol olmuştur ve halkımız da oldukça memnundur" diye konuştu.

Hasan Gözen, KÖYDES Projesi kapsamında yapılan ikinci çalışmanın, Yeniçeri köyü yolunun Çan- Biga asfaltına kadar olan kısmının olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"İlk etapta 2 bin 500 metre olarak planlanmış, köy içi yollarla birlikte 4 bin 200 metre yine aynı şekilde asfalt malzemesinin temini, sermesi, sıkıştırması, sulaması ve asfalta hazır hale getirilmesi için 52 bin 788 lira harcanmıştır. Burası da bitirilerek hizmete girmiştir. Diğer yandan, Terzialan-Ozancık-Eskiyayla-Zeybekçayır- Kızılelma güzergahı, biliyorsunuz burası asfaltı olmayan köy yollarımız. İlk etapta 5 kilometrelik kısım planlanmış, artı olarak 1100 metrelik bir kısım ilave edilmiş, ayrıca 1400 metre daha ilave edilerek, 7 bin 500 metrelik kısmı yine yıkanmış mucur temini, yükleme ve nakli ile yolun grayder ile bakımının yapılması, temel malzemenin serilmesi, sulanması ve sıkıştırılması ve asfalta hazır hale getirilmesi işi Köylere Hizmet Götürme Birliğimizce yapılmış, bütün ödenekleri İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılmış, İl Özel İdaresi asfalt ekiplerince de asfaltı dökülmüştür. Burası için sadece saydığımız bütün hariç diğer işler için 93 bin 220 lira ödeme yapılmıştır.

Bunun haricinde Çan İlçesi Durali köyü ile Kocayayla köyü arası 9 kilometrelik kısmın temel malzemesi, yıkanmış mucur temini, yükleme ve nakli ile greyder ile bakımının yapılması, temel malzemesinin serilmesi, sulanması ve sıkıştırılması işi Köye Hizmet Götürme Birliğince yapılmış, bu iş için 190 bin 713 lira harcanmış, ilave işler olarak Durali ile Kocayayla köyleri içinde de toplam iki bin 500 metre ilave iş yapılmış, ilk baştaki 9 kilometrelik planlamayla birlikte, 11 bin 300 metre üzeri yol yapılmıştır. Yine Altıkulaç köyünün Çan-Biga yoluna 2 kilometrelik kısmı için 46 bin 841 lira harcanmış, ilave köy içine 800 metre yapılarak, toplam 2 bin 800 metrelik yol asfalt işi yapılmıştır."

Köy yollarının asfaltlanması işinin önemine değinen ve toplam 28 bin 100 metrelik köy yolunun asfaltlandığını ifade eden Kaymakam Gözen, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Biz de ilçemizdeki programı yani ilin genel çerçevesi dahilinde bize düşen kısmını zamanında yaptık, asfaltlamalar yapıldı. Özellikle köy içlerinin asfaltlanması köylülerimizi memnun etmiştir. Bu işlerin yapılmasında emeği geçen başta Köylere Hizmet Götürme Birliği personeline, İl Özel İdaresinin ilden gelen asfaltlama ekibine ve ilçemizdeki şantiyesinde çalışan bütün ekiplere teşekkür ediyorum. Özellikle de yüklenici firmalar ciddi anlamda rekabete girerek, düşük ve ucuz fiyata kaliteli işler yaptılar. Yüklenici firmalarımızı da yaptıkları işlerden dolayı tebrik ediyorum. İnşallah asfaltı olmayan köy yolumuz kalmaz. Suyu ve yolu olmayan köyümüz kalmaz. Amacımız, gayemiz bunu temin etmek ve bu yolda çalışmalar yapmak. Bu sene güzel bir çalışma gerçekleştirdiğimiz için bütün emeği geçen herkesi kutluyorum ve teşekkür ediyorum."

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çan'da Bu Yıl 28, 1 Kilometre Köy Yolu Asfaltlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement