Çayeli Bakır'dan Yüksekte Çalışma Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Çayeli Bakır'dan Yüksekte Çalışma Eğitimi

Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) tarafından, Rize İnşaat Mühendisleri Odası'na üye 50 mühendise yüksekte çalışma eğitimi verildi.

20.02.2013 10:42

Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) tarafından, Rize İnşaat Mühendisleri Odası'na üye 50 mühendise yüksekte çalışma eğitimi verildi.

ÇBİ, Ekim 2012'de Rize Merkez'de bir inşaat iskelesinin kopması ve orada çalışma yapan işçilerin 10. kattan düşmesi sonucu meydana gelen ölümlü iş kazasının ardından böyle bir kazanın bir daha meydana gelmemesi için aktif bir çalışma başlatma kararı aldı. Rize İnşaat Mühendisleri Odası ile yapılan görüşmeler sonucunda odaya bağlı inşaatlarda, şantiyelerde kontrol mühendisi ve şef statüsünde çalışan inşaat mühendislerine yönelik bir eğitim düzenlenmesi konusunda mutabakata varıldı.

ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson, Rize İnşaat Mühendisleri Odası üyelerine yönelik düzenledikleri eğitimin önemini belirterek, şöyle konuştu:

"Rize ve çevresinde yoğun bir inşaat faaliyeti olmaktadır. Bu inşaatlar sırasında iş emniyeti kurallarına özen gösterilmesi hepimizin en büyük temennisidir. İş emniyeti kurallarına öteden beri önemli yatırımlar yapan ÇBİ olarak bu konudaki bilgi birikimimizi başka sektörden kişi ve kurumlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önce emniyet anlayışını bölgemizdeki bütün çalışanların prensip edinmesi hayati önem taşımaktadır."

Eğitime Rize Belediyesi, Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi gibi kamu kurumlarının yanı sıra özel sektör'de de çalışan, 6'sı kadın 44'ü erkek, toplam 50 mühendis katıldı. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çayeli Bakır'dan Yüksekte Çalışma Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement