Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çomü'den Kısa Kısa

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Erasmus Programı kapsamında, Prof.Dr.H.Rıdvan Yurtseven'nin yürüttüğü Gastronomy&Tourism dersini alan öğrenciler, Gökçeada'yı ziyaret etti.

06.11.2012 13:07

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Erasmus Programı kapsamında, Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven'nin yürüttüğü Gastronomy&Tourism dersini alan öğrenciler, Gökçeada'yı ziyaret etti.

Adanın gastronomik ürünlerini üreten işletmecileri ziyaret eden öğrenciler, daha sonra Gökçeada'ya özgü yemeklerin sunulduğu ve tanıtıldığı atölye çalışmasına katıldı.

Öğrenciler, atölye sırasında Kardeş Şehir Görüşmeleri için Gökçeada'da bulunan Fransa'nın Oleron Adası Belediye Başkanı Patrick Moquay ve Belediye Meclisi Üyesi Lionel Serik ile tanışma olanağı buldu.

-ÇOMÜ öğretim üyesi İtalya'da-

ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven, İtalya'nın Novellara kentinde düzenlenen 5. Uluslararası Cittaslow Kongresi ile Torino kentindeki Slow Food Salone del Gusto & Terra Madre 2012 kongresine Türkiye delegesi olarak katıldı.

Yurtseven, her iki kongrede de Türkiye, Çanakkale ve ÇOMÜ'yü tanıtan sunumlar yaptı. 5. Uluslararası Cittaslow Kongresi'nde, bir sonraki kongrenin Türkiye'de yapılması kararı alındı.

Kongrenin akademik organizasyonu, ÇOMÜ tarafından gerçekleştirilecek.

-Çan MYO'da DGS semineri-

Çan Meslek Yüksekokulu (MYO) Lojistik Topluluğu tarafından Dikey Geçiş Sınavı'nı (DGS) konu alan seminer düzenlendi.

Topluluğun başkanı Mustafa Kuş, Çan Belediyesi Düğün Salonu'ndaki seminerin açılışında yaptığı konuşmada, DGS'nin hayatlarına yön veren bir noktada olduğunu, bu anlamda en verimli şekilde çalışıp bu sınavla hayatlarını olumlu yönde ilerletmeleri gerektiğini söyledi.

Çan MYO Müdürü Özcan Özen ise 2012 yılında 85 bin 461 kişinin DGS başvurusu yaptığını, bunlardan 25 bininin sınavı kazandığına işaret etti.

DGS'de başarılı olunması için birinci sınıftan itibaren gayret gösterilmesi gerektiğini anlatan Özen, "Okulumuzdan bu yıl 4 yıllık mühendislik kazanan öğrencilerimiz var. Olmaz ya da imkansız diye bir durum asla yoktur. Sizin gayret ve çabalarınızın karşılığı hayatınızda başarı ve mutluluk olarak size geri dönecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Uğur Dershanesi yetkilileri tarafından verilen seminerde öğrencilere, Türkiye'de geçiş yapılabilecek bölümler, yurt dışında eğitim görmek için yapılması gerekenler, okulda bulunan bölümlerin geçiş yapabileceği yerler, iş bulma potansiyeli ve DGS'nin içeriği hakkında bilgi aktarıldı.

- Lapseki MYO'da kan bağışı-

ÇOMÜ'ye bağlı Lapseki Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) öğrenciler kan bağışında bulundu.

Kan bağışı bilincinin yaygınlaştırılmasında verilen eğitimlerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Lapseki MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Feyza Kolcu, kan bağışına destek veren herkese teşekkür etti.

Kampanyada 45 ünite kan toplandı.

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çomü'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement