Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Tokat'tın Erbaa, Turhal, Yeşilyurt ve Reşadiye ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

29.10.2015 13:36

Tokat'tın Erbaa, Turhal, Yeşilyurt ve Reşadiye ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Erbaa ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Abdulkadir Demir, Garnizon Komutanı Binbaşı Nayil Gözütok, Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, kurum müdürleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği tören, geçit töreni ile sona erdi.

Turhal

Turhal ilçesinde ilçe stadında düzenlenen törene Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Yücel Orhan, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşan Kaymakam Yıldız, "Bugün cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü kutladığımız büyük gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Yeşilyurt

Yeşilyurt Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende konuşan Kaymakam Uğur Tutkan, "Şüphesiz devletler her zaman tarihleri ile var olur, tarihleri ile ebediyet kazanırlar ve inşallah geçmişleri ile kendilerini şekillendirip milletini devletini böyle var ederler. Müslüman Türk milleti daima muhtelif meselelerde, tarihsel anlamda iktisadi, içtimai, kültürel ve siyasi her meselelerde ecdadımızın gücünü daima diğer devletlere göstermiştir" diye konuştu.

Konuşma sonrasında öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, koro ve oratoryo gösterilerden ardından resmi geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.

Reşadiye

Reşadiye ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Kaymakam Faruk Erdem, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hasan Günay, Belediye Başkanı Cemil Kılıç, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Tören öğrencilerin şiirler okumasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement