Datça AK Parti Kongrelerini Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Datça AK Parti Kongrelerini Tamamladı

Datça AK Parti Kongrelerini Tamamladı

AK Parti Datça İlçe Teşkilatı’ndan ilçe kongresinin ardından kadın ve gençlik kolları seçimleri de tamamlandı.

13.01.2015 19:40

AK Parti Datça İlçe Teşkilatı'ndan ilçe kongresinin ardından kadın ve gençlik kolları seçimleri de tamamlandı.

Datça AK Parti'de iki gün arayla iki ayrı kongre heyecanı birden yaşandı. Geçen 7 Aralık'ta yapılan ilçe kongresinin ardından AK Parti İlçe Teşkilatı'nda bu kez partili kadınlar ve gençler, başkan ve yönetim kurulunu belirlemek üzere sandık başına gitti. Tek listeler halinde gidilen kongrelerde, Tuğba Çolakoğlu Öneren daha önce atanarak geldiği ilçe kadın kolları başkanlığı görevini bu kez seçilerek üstlenirken İlçe Gençlik Kolları'nın yeni başkanı ise Tolga Coşkun oldu.

AK GENÇLİK'TE COŞKUN DÖNEMİ

AK Parti Datça Gençlik Kolları'nın 4. Olağan Genel Kurulu, 9 Ocak Cuma günü saat 18.00'da İlçe parti binası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel kurula, Ak Parti Datça ilçe başkanı Mehmet Cennet, belediye meclis üyeleri Bülent Sancaktar, Serbülent Demirelli, Ümit Temel, İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Talha Aslan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Tuğba Çolak Öneren, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, divan başkanlığına İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Talha Aslan, başkan yardımcılığına İl Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesi Cengizhan Güngör, katip üyeliklerine de İl Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanı Gülen Öner ve İl Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesi Şahin Pökün getirildi.

'GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUM'

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Datça İlçe Başkanı Mehmet Cennet, "Datça'mıza hizmet için çıktığımız bu yolda gençlerimizle hep beraber yürüyeceğiz. Birlikte daha güzel bir Datça için çalışacağız. Gençlik kollarımıza güveniyorum. Gençlerimizin her zaman yanında olacağız. Çalışmalarında her türlü desteği vereceğiz. İnşallah bu güzellikleri hep beraber başaracağız" dedi.

"AK PARTİ'Yİ DATÇA'DA ZAFERE TAŞIYACAĞIZ"

Tolga Coşkun da, yenilenen kadroyla birlikte gençlik kolları olarak her zaman uyumlu ve verimli çalışmalara devam ederek partinin başarısı için mücadele edecek olmanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Coşkun, önümüzdeki Haziran ayında yapılacak genel seçimlere hazır olduklarını ve seçim çalışmalarının startını verdiklerini söyledi. Coşkun, "Ülkemize ve ilçemize büyük hizmetler yapmış, yıllardır beklenen sıçramayı bütün engellemelere rağmen başarmış, iç ve dış tehditlere boyun eğmeden yoluna devam eden, ülkemizin her bölgesinde varlık gösterebilen tek siyasi hareket olan Ak Parti'nin mensupları olarak 2015 seçimlerinde sayın Başbakanımız ve genel başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve partimizin büyük bir zafer kazanması için şimdiden çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Genel seçimler öncesi yapılan 5. Olağan kongremizde yeniden seçilen ilçe başkanımız ve yeni yönetim kurulumuzu tebrik eder, başarılar dileriz. Ayrıca kongremizde bizlere yardımcı olan kadın kolları başkanımız sayın Tuğba çolak öneren ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz" dedi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde, 390 üyeden oy kullanan 147 üyenin tamamının oylarını alan Tolga Coşkun Ak Parti İlçe Gençlik Kolları'nın yeni başkanı oldu. Tolga Coşkun başkanlığındaki yeni yönetimde Mustafa Özer, İbrahim Balcıoğlu, Erkut Ulu, Kısmet Sırtlan, Çağrı Kuzu, Büşra Örs, Esat Uçar, Nuri Eser, Azat Kılıç, Emre Yıldırım, Hüseyin Özcan, Mert Gürler, Oğuz Gülada ve Mustafa Candeğer'den oluştu. Yedek üyelerde ise Fırat Karadağlı, Mustafa Tabak, Serkan Deniz, Refik Fenerci, Arda Yolcu, Osman Akyel, Serkan Bölükbaş, Tarık Karacan, Anıl Palas, Gökay Kaba, Emre Sarı, Mehmet Öztaş, Kübra Örs, Fatih Tunç ve Ayşe Toprak isimleri yer aldı.

ÖNEREN BU KEZ SEÇİLEREK GELDİ

AK Parti ilçe Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde ise daha önce atama ile gelen Tuğba Çolakoğlu Öneren, seçime tek liste halinde girerek bu kez seçilmiş başkan oldu

Tuğba Çolakoğlu Öneren, Kadın Kolları Başkanlığı görevini 7 aydır yürütmekte olduğunu belirterek 'Yeni bir ekip oluşturmamıza rağmen, güzel bir ekip çalışmasıyla çok güzel başarılara imza atmaya çalıştık. Yeni dönemde de bu güzelliklere yenilerini ekleyeceğiz. Ak Parti felsefesini çalışmalarımızla Datça insanına yansıtıp, takdirlerini kazanmak olacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek listeyle girilen seçimde, 400 üyeden 213'ü oy kullandı. Kullanılan oyların tamamını alan Tuğba Çolakoğlu Öneren daha önce atanarak geldiği ilçe kadın kolları başkanlığı görevini bu kez seçilerek üstlendi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Datça AK Parti Kongrelerini Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement