Diyarbakır'da İmam Hatip Öğrencilerinin Başarısı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da İmam Hatip Öğrencilerinin Başarısı

Diyarbakır'da liseler arası bilgi ve beceri yarışmalarında dereceye giren Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine okul yönetimi tarafından hediye verildi.

17.05.2015 17:09

Diyarbakır'da liseler arası bilgi ve beceri yarışmalarında dereceye giren Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine okul yönetimi tarafından hediye verildi.

Liseler arası ödüllü matematik yarışması, İmam Hatipler arası Arapça şiir okuma yarışması, İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışması ve Arapça bilgi yarışmasının birincisi 6 öğrenciye, plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, yaptığı açıklamada, İmam Hatip Liseleri ve bu okullarda yetişen öğrencilerin ülke için önemli değerler olduğunu söyledi.

İmam Hatiplerin önündeki engellerin bir bir aşıldığını ve bu okulların halkımızın özlediği konuma geldiğini belirten Gökdemir, şöyle konuştu:

"Bu gün ülkemizde İmam Hatip Okullarımız geleceğimiz için gurur tablosu oluşturmuşlardır. Birçok anadolu ve fen lisesi öğrencilerinin bile ulaşmayacağı başarıyı elde ettikleri için bu öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Öğrencimiz gerek YGS ve gerekse de LYS'de tıp fakültesi, eczacılık, sınıf öğretmeni ve ilahiyat fakültelerini kazanmışlardır. Geçen yıl Diyarbakır İmam Hatip Okullarındaki mezun öğrencilerimizden her iki kişiden birinin üniversiteye yerleşmiş olması büyük bir başarıdır."

Gökdemir, velilere; İslami ve manevi değerlerin sahiplenilmesi, erdemli ve örnek ahlaki davranışları ile toplumu ıslah edecek ve halka önderlik edecek nesillerin yetişmesi için çocuklarınızı İmam Hatip Okullarına gönderin çağrısında bulundu.

Okul bahçesindeki programa öğrenciler, öğretmenler ile veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da İmam Hatip Öğrencilerinin Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement