Diyarbakır'da Kanser Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Kanser Bilgilendirme Toplantısı

Diyarbakır'da Memorial Hastanesi Kanser Merkezi'nce kanser bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

23.05.2015 17:00

Diyarbakır'da Memorial Hastanesi Kanser Merkezi'nce kanser bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Memorial Hastanesi Kanser Merkezi, "Kanserle Savaş" misyonu doğrultusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla Valilik ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu iş birliği ile Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Salonu'nda toplantı düzenledi.

Toplantıya Vali yardımcıları Kürşat Güleryüz ve Taner Bircan ile Sağlık Müdürü Sait Avar, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Seyfettin Sarıbaş, Memorial Diyarbakır Hastanesi Medikal Direktör Yardımcısı Uzm. Dr. Hıdır Sarı, Memorial Dicle Hastanesi Başhekimi Dr. Nihat Şengal ve Memorial Dicle Hastanesi Medikal Direktör Yardımcısı Dr. İbrahim Halil Bingöl de katıldı.

Toplantıda, toplumun kanserle ilgili doğru bilgiye ulaşmasının kolaylaştırılması, toplumsal kanser korkusunun azaltılması, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğu algısının pekiştirilmesi ve kanserde erken tanı için farkındalık oluşturulmasına vurgu yapıldı.

Toplantıda, Memorial Diyarbakır Hastanesi Medikal Onkoloji Bölümü'nden Doç. Dr. M. Ali Kaplan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Burhan Özel ve Op. Dr. Neval Yaman Görük, Radyoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Necmettin Tunç, Radyasyon Onkoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Özgür Ozan Şeşeoğulları ve Memorial Dicle Hastanesi Kadın Hastalıkları Bölümü'nden Op. Dr. Yunus Çavuş, "Kadın Kanserleri" konusunda bilgi verdi.

Dünyada ve Türkiye'de kadın kanserlerinin türleri, erken teşhisin mümkün olup olmadığı, kadın kanserlerinin görülme sıklığı ve farkındalık için yapılması gerekenlerin ele alındığı toplantıda, kadın kanserleri cerrahisinde yenilikler, yapılan görüntüleme tetkikleri, radyoterapide ve kanser tedavisinde son gelişmeler anlatıldı.

İki saat sürecek toplantıya vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Kanser Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement