Diyarbakır'da Uyuşturucu ile Mücadele Projesi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Uyuşturucu ile Mücadele Projesi

Diyarbakır\'da Uyuşturucu ile Mücadele Projesi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı, Toplum Destekli Polisleri (TDP), “Diyarbakır’da Polis ve Halk Uyuşturucuyla Mücadelede El Ele” projesi kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.

24.08.2014 18:13

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, Toplum Destekli Polisleri (TDP), "Diyarbakır'da Polis ve Halk Uyuşturucuyla Mücadelede El Ele" projesi kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.

Şeyh Sait Meydan'ında gerçekleşen tanıtım programına, Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Şeyh Said Meydan'ında oturma eylemi yapan anneler, TDP Şubesi, Narkotik Şubesi, Yunus Polisleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılısında konuşan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Diyarbakır'da bonzai satışıyla alakalı herhangi bir vakanın olmadığını, herhangi bir işlem yapılmadığını ve bonzainin henüz Diyarbakır'a gelmediğini söyledi. Dr. Böğürcü, "Anayasamız gençliğin korunması için devletin her türlü tedbiri alması gerektiğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. 1.5 milyonu aşan nüfusuyla yalnızca, Güneydoğu'nun değil ülkemizin de en büyük şehirlerinden biri olan Diyarbakır önemli bir genç nüfusu barındırmaktadır. Böyle bir ortamda belirli suç örgütlerin şehrimizde yaptıkları kanun dışı eylemlerde gençleri hem araç hem de hedef olarak kullanmaktadır. Gençliğimizi tehlike altında bırakmaktadır. Bu tehlikenin önlenmesi için emniyet teşkilatı çok sayıda toplumsal projeyi hayata geçirmektedir. Suç örgütlerinin önemli finans kaynaklarından biri olan uyuşturucu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle gençleri tehdit etmektedir. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucuya sıfır tölerans prensibiyle yaptığı operasyonlar çerçevesinde 2014 yılının ilk 6 ayında 11 ton 628 kilogram esrar maddesi, 6 bin 367 adet extacy hap, 3 bin 103 gram eroin ele geçirilmiştir. Düzenlenen 680 ayrı operasyonda bin 20 kişi hakkında uyuşturucu madde suçlarından haklarında işlem yapılmıştır. 2013 yılında Türkiye'de uyuşturucu raporlarına göre ülke genelinde yakalanan uyuşturucunun yüzde 40'ı ilimizde ele geçirilmiştir"dedi.

"DİYARBAKIR POLİSİ ETKİN BİR ŞEKİLDE MÜCADELE ETMEKTEDİR"

İstatistiklere göre Diyarbakır'da uyuşturucuyla mücadelenin önemli bir şekilde denetlendiğini hatırlatan, Dr. Böğürcü, "Açık bir şekilde müdürlüğümüz etkin halde uyuşturucuyla mücadele etmektedir. Diyarbakır'ın adının uyuşturucuyla ve başka suç örgütüyle gündeme gelmemesi için yapılan operasyonların medya ile paylaşımı konusunda hassasiyet gösterilmektedir. Diyarbakır'da polis halk uyuşturucuyla mücadelede el ele projemizle birlikte teşkilatımızın halkımızla var olan iletişimi daha ileri bir boyuta taşıyacaktır. Diğer gelişmiş ülkelerin polis teşkilatlarında olduğu gibi suçun meydana gelmeden önce önlenmesi genel prensibimizdir. Toplumun desteği çok önem arz etmektedir. Özellikle gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu gibi narkotik suçlarla mücadelede bu desteğin gerekliliği daha fazla olmaktadır. Bu nedenle Diyarbakır'da polis halk uyuşturucuyla el ele demekteyiz. Halkımız ile beraber uyuşturucuya hayır projesiyle gençlerimizin elinden tutmak için mücadele edeceğiz. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında madde bağımlılığı konusunda düzenlediğimiz 30 konferansta öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden 2 bin kişiye ulaştık. Yapılan projeyle çok sayıda vatandaşımıza ulaşmayı hedeflemekteyiz. Diyarbakır'ın tarihten gelen tarih dokusuyla ve konumuyla suç ile olayların merkezi değil, gelişimin ve turizmin merkezi olması gerekmektedir. Şubat ayından itibaren yapmış olduğumuz uygulamalarda 280 adet silah, 3 bin 38 aranan şahıs, 5 bin 196 yakalanması olan şahıs, 142 dilenci, 490 Suriyeli dilenci, 57 bin 889 araç sorgusu ve 150 bin şahıs sorgusu yapıldı. Şehir merkezinde yaptığımız uygulamalarda ise 8 ton 149 kilo 501 gram esrar, 3 kilo 637 gramda eroin maddesi 845 bin 967'de kaçak sigara yakalandı" diye konuştu.

Polis ve halk uyuşturucuyla mücadelede el ele, tanıtım programının ardından TDP Şubesi, Narkotik Şubesi ve Yunus Polisleri Sur ilçesinde vatandaşları bilgilendirmek üzere şapka ve broşür dağıttı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Uyuşturucu ile Mücadele Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement