Doğaseverler Beyşehir Gölü Manzaralı Karayaka Dağına Tırmandı - Son Dakika
Yerel

Doğaseverler Beyşehir Gölü Manzaralı Karayaka Dağına Tırmandı

Beyşehir'de, doğaseverler bin 700 rakımlı Beyşehir Gölü manzarasına sahip Karayaka dağına tırmanış gerçekleştirdi.

13.10.2014 12:00  Güncelleme: 12:06

Beyşehir ilçesinde, doğaseverler bin 700 rakımlı Beyşehir Gölü manzarasına sahip Karayaka dağına tırmanış gerçekleştirdi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği, Karadiken Mahallesi, Karayaka dağına  doğa yürüyüşü ve piknik etkinliği düzenledi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirilen organizasyon kapsamında düzenledikleri doğa yürüyüşü ve piknik etkinliğine aralarında akademisyenlerin de yer aldığı 29 doğaseverin katıldığını söyledi.

Etkinliğin  zaman zaman kayalık ve patika ve bazen de düz yolda ilerlemek suretiyle yaklaşık 3 saatte bin 700 rakımlı dağın zirvesine çıktıklarını anlatan Büyükkafalı, burada yağmur nedeniyle piknik bölümünün iptal edildiğini, çıkılan dönüş yolculuğunun ise yaklaşık 1,5 saat devam ettiğini belirtti.

Büyükkafalı, zirveye 20 metre kala başlayan gök gürültülü yağmurun dinmesini ağaç ve kayalıklar altına sığınarak beklediklerini, ateş yakarak ısınmaya çalıştıklarını da vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ancak, yağmur duracak gibi değildi. Islanma pahasına dönüşe geçtik. Dönüş boyunca yağan yağmur doğanın o tarif edilemeyen kokusu altında çok da zevkli geçti. Ancak, tehlike de her an yanı başımızdaydı, kayganlaşan kayalar ve zeminde ilerlemekte oldukça zorlandık. Çıkış bölümünde ise sonbahar mevsiminin renkleri içerisinde yeşil bir doğada, güz çiçekleri arasında Beyşehir Gölü'nün manzarası eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdik. Katılımcıların her şeye rağmen oldukça mutlu olduğu bir etkinlik oldu. Amatör bir grup olmamıza rağmen, ilk defa böylesine yakalandığımız gök gürültüsü bir yağmurda yakaladığımız deneyil ve grubun ekip ruhunun yerinde olması ve birliktelik anlayışıyla sorun yaşamadan organizasyonu tamamlamanın keyfini yaşatan doğaseverlerimize teşekkür ediyorum." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğaseverler Beyşehir Gölü Manzaralı Karayaka Dağına Tırmandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement