Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Konya'nın Beyşehir, Ereğli ve Seydişehir ilçesinde engelliler, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

12.05.2014 16:54

Konya'nın Beyşehir, Ereğli ve Seydişehir ilçesinde engelliler, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde temsil askerlik yapmak için aileleri ile Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen 17 engelli, tıraş olup, askeri üniforma giydi.

Engelli askerler, silahla nöbetçi kulübesinde nöbet tuttu. Yemin töreninin ardından temsili askerlere, protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Törene, Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurt, kurum amirleri, engelli ve şehit aileleri, gaziler katıldı.

Ereğli'de de 10 engelli, temsili askerlik hizmeti için and içme törenine katıldı. Tören öncesi karavanadan yiyen engelli gençler, temsili askerlikle terhis belgelerini aldı.

Törene, Kaymakam Şakir Erden, Ereğli Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ülker Garip, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Efe, Emniyet Müdürü Yücel Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Serdal Yıldırım, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Kurbi, Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, İlçe Müftüsü Yusuf Eseroğlu ve aileler katıldı.

Seydişehir'deki törende ise Kaymakam Tuncay Sonel, "Bu güzel, anlamlı günde engelli kardeşlerimize, askerlerimize bu şerefli üniformayı giydiren ilçe jandarma komutanlığı personeline teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Oyanık da askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğuna dikkati çekerek, "Sizler bu üniforma ve ettiğiniz yeminle tam bir asker oldunuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yemin eden engelliler, daha sonra aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement