Erdemli'de Mesleki Eğitim Kursları - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Mesleki Eğitim Kursları

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Okur, geçen yıl 23 bin 902 kişiye eğitim verdiklerini bildirdi.

03.01.2012 17:40

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Okur, geçen yıl 23 bin 902 kişiye eğitim verdiklerini bildirdi.

Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl başta ilçe merkezi olmak üzere belde ve köylerde 152 farklı dalda bin 176 meslek edinme kursu açtıklarını söyledi.

Hayat boyu öğrenme prensibi ile beşikten mezara kadar eğitim ilkesine göre hareket ettiklerini ifade eden okur, "Bu kursları sosyal hayatı güçlendirme, aile ve ülke ekonomisine katkının yanı sıra iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesini sağlamak amacı ile açtık" dedi.

Taleplere göre yaş sınırlaması olmaksızın mesleki, teknik, sosyal, kültürel ve okuma yazma kursları açarak bilgi ve beceriler kazanma imkanı sağladıklarını belirten Okur, şöyle konuştu:

"Halkımızın kişisel, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak, meslek edindirme, meslek gelişimini sağlamak, el becerilerini geliştirmek ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme alışkanlığı kazandırmaya yönelik olarak 152 farklı dalda bin 176 kurs açtık. Bin 591'i erkek, 13 bin 311'i kadın olmak üzere toplam 23 bin 902 kişiye eğitim vererek sertifika sahibi yaptık.

Ayrıca Ana Kız Okuldayız Kampanyası çerçevesinde ilçe genelinde 5 bin 675 kişiyi okuma yazma kursları okur yazar yaptık. Böylelikle yüzde 80,8 oran ile il bazında ikincilik elde ettik."

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Mesleki Eğitim Kursları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement