Erdemli'de Zeytinyağı Fiyatlarında Yüzde 100 Artış - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Zeytinyağı Fiyatlarında Yüzde 100 Artış

Erdemli Ziraat Odası (EZO) Başkanı Adnan Dölek, bu yıl zeytinde yaşanan düşük rekolte nedeniyle, zeytinyağı fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 100 arttığını söyledi.

10.10.2014 18:05

Erdemli Ziraat Odası (EZO) Başkanı Adnan Dölek, bu yıl zeytinde yaşanan düşük rekolte nedeniyle, zeytinyağı fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 100 arttığını söyledi.

Dölek, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl 5-6 lira arasında satılan yağın litresinin bu yıl 10-11 lira arasında alıcı bulduğunu belirtti.

Erdemli genelinde 3 bin 700 dönüm arazide sulu, bin 730 dönüm arazide ise susuz zeytin yetiştiriciliği yapıldığını ifade eden Dölek, "Vatandaşların zeytini evinin ihtiyacını karşılamak üzere bahçesinin kenarına dikiyordu ancak son 5 yıldır ihtiyaçtan öte dikimler ticari yöne dönüştü. Her yıl yaklaşık 4 bin ton zeytin üretiminin yapıldığı Erdemli'de bu yıl zeytin üretiminin yüzde 50 oranında düşerek 2 bin ton civarında gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

Dölek, zeytin üreticilerinin ürünlerini salamuralıktan ziyade yağını çıkartarak değerlendirme yoluna gideceğini, sofraların bu yıl salamuralık zeytini nadir göreceğinin vurguladı.

Zeytinyağı fiyatların yaklaşık iki katına çıktığını anlatan Dölek, "Zeytin yağının litresi geçen yıl 5-6 lira iken bu yıl zeytin yağının litresi 10-11 TL arasında satmaktadır. Bu fiyatların gelecek aylarda daha da artması beklenmektedir. Geçen yıla göre rekoltenin yüzde 50 düşmesi üreticilerimizi üzmüştür. Zeytin ağaçları zaten bir yıl bol bir yıl az verir. Bu yıl zeytinde az olan yıl olarak görülüyor" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Zeytinyağı Fiyatlarında Yüzde 100 Artış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement