Erzurum'da 15 Kişinin İşe Yerleştirildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da 15 Kişinin İşe Yerleştirildiği İddiası

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, 15 kişinin kurumda işe başlatıldığı iddialarla ilgili kamuoyunu bilgilendirildi.

24.03.2014 15:06

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, 15 kişinin kurumda işe başlatıldığı iddialarla ilgili kamuoyunu bilgilendirildi.

Bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada, bir müdür yardımcısının 15 kişiyi kurumda işe yerleştirdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Yapılan inceleme neticesinde, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne en son 2006 yılında KPSS ile kadrolu işçi alındığı, o tarihten sonra da işçi alımı yapılmadığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Bunun yanında Karayolları Genel Müdürlüğü memur ihtiyacını ÖSYM tarafından yapılan KPSS esasına göre yapmakta, tercih edenlerin ataması yapılmaktadır. Haberde ismi geçen bölge müdür yardımcısı Süleyman Turan'ın mühendis olan oğlu 2005 tarihinde, kızı ise 2011 tarihinde bu yöntemle istihdam edilmiştir ve kızı daha sonra kurumda çalışan biriyle evlenmiştir. Bunların dışında hem kurumda hem de taşeron firma çalışanlarında birinci derece yakının çalışmadığı tespit edilmiştir. İddia edilen diğer hususa gelince karayolları yatırım programları doğrultusunda hazırladığı çalışma programına uygun olarak ihale takvimini hazırlamakta gazete ve internette duyurulmakta ve ihaleleri ihale mevzuatına uygun olarak şeffaf ortamlarda gerçekleştirerek yüklenicilerini belirlemektedir. İhaleler, Kamu İhale Kurumunun denetiminde yürütülmekte ve sonuçlandırılmaktadır. İhale şartlarımızı sağlayan firmaların hepsine kapımız açıktır. Kimsenin paspas öpmesine gerek yoktur. Bizim için iş yapan her firma aynı mesafededir. Bizim paspas olacak değil, kaliteli iş yapacak yükleniciye ihtiyacımız vardır. Kurumumuzun kişi ya da kişilere tercihle iş vermesi asla mümkün olmayıp iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da 15 Kişinin İşe Yerleştirildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement