Esin: "Kaski, Elbistan'da Yoğun Çalışacak" - Son Dakika
Yerel

Esin: "Kaski, Elbistan'da Yoğun Çalışacak"

Esin: "Kaski, Elbistan\'da Yoğun Çalışacak"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Esin ile Eğitim ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Cengiz Mezdeği, ilçe genelinde sorunların yerinde tespiti ve çözümü için yaklaşık 1 haftadır sürdürdükleri çalışmayı tamamladı.

07.07.2014 10:14

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Esin ile Eğitim ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Cengiz Mezdeği, ilçe genelinde sorunların yerinde tespiti ve çözümü için yaklaşık 1 haftadır sürdürdükleri çalışmayı tamamladı.

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Demir'in de eşlik ettiği heyet, Elbistan genelindeki su ve kanalizasyon sorunlarının çözümü için yoğun bir çalışma sergileyecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Esin, Elbistan'da yaptıkları kanalizasyon ve içme suyu çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KASKİ olarak görevi devraldıkları süre içerisinde yaptıkları çalışmaları değerlendiren Esin, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç'un talimatıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanımız Cengiz Mezdeği ile birlikte Elbistan'a geldik. Malumunuz olduğu üzere KASKİ yeni bir teşkilat. Elbistan'da Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimiz, belediye başkan vekilimiz, daire müdürlerimiz, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanımız ve diğer ilgililerle görüşmeler yaptık. Görüşmelerimizde mevcut altyapı projelerindeki sorunlar, eksiklikler ve aksaklıklarla tespit ve tavsiyelerini notlarımız arasına aldık. Bu hususta da çalışma yaptık. Eksiklikleri tespit ettik. Şuanda da öncelik olarak idari yapılanmayı, personel arasındaki görevlendirmeyi yaptık. Mahallelerden gelen sorunları dinledik. Bunların bir kısmını çözdük. Bize iletilen diğer sorunlar içinde çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşımız rahat olsun. Hizmetlerde en ufak bir aksama olmayacak. Eskisinden daha iyi olacak diyebiliriz."

Bu süre içerisinde yaptıkları çalışmalara örnekler de veren Esin, "Kanalizasyon çalışmaları kapsamında; 300'lük 200'lük ve 150'lik ebatlarda olmak üzere bin 646 metre kırık, çatlak olan hat değişimi yapıldı. Hat değişen yerlerde 53 adet muayene bacası montajı yapıldı. 63 adet yeni abone bağlantısı yapılırken, 312 adet arıza kontrolü ve 850 metre ilave ve yeni kanalizasyon hattı döşendi. İçme suyu çalışmaları kapsamında ise, Akarca mahallesi su temini ve güçlendirmek için yeni kuyu açılması çalışması yapılmaktadır. Buradaki çalışmaya müteakip sondaj çalışması Ketizmen ve Gübrüce mahallelerinde devam edilecektir. Yeşilyurt mahallesinde Ketizmene 10 atü 100'lük bin 300metre içme suyu borusu döşenmiştir. Çiçek mahallesinde içme suyu temini sağlamak için 1 adet dalgıç pompa alınarak 3 dalgıç pompa ile su verilmektedir. Kalaycık mahallesinin içme suyu temini için yeni dalgıç pompa alınmıştır. Arızası olan dalgıç pompa yaptırılarak Yapraklı ve Güvercinliğin su temini takviyesi yapılmıştır. Ayrıca burada kayıt-kaçak çalışması da yapılacaktır. Yoğunsöğüt mahallesinin içme suyu temini için yeni dalgıç pompa alınmıştır" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esin: 'Kaski, Elbistan'da Yoğun Çalışacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement