Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

"Tiyatro Alegori", Özdilek Sanat Merkezi'nde tiyatroseverleri eğlendiriyor.

19.11.2012 16:40

"Tiyatro Alegori", Özdilek Sanat Merkezi'nde tiyatroseverleri eğlendiriyor.

Tepebaşı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, temelleri 10 Şubat 2009 yılında atılan Tiyatro Alegori, amacını, Eskişehir halkına ve öğrencilere doğaçlama tiyatroyu tanıtmak, izleyicisine eğlenceli vakit geçirtmek ve seyirciyi sık sık oyuna dahil etmek olarak belirlemiş.

"Doğaçlama atölyeleri" ile seyircisini de oyunun içine sokmaya, elinden tutup sahneye çıkarmaya kararlı olan grup üyeleri, yüzlerden gülümsemenin, kahkahanın eksik olmadığı, seyir zevki yüksek oyunlarıyla beğeni kazanıyor.

Tiyatro Alegori'nin sahnelediği bir oyunu izleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, oyuncuların performansından çok etkilendiğini belirterek, kendilerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

-Şehr-i Derya Parkı, evlenecek çiftlerin gözdesi

(Fotoğraflı)

Fotoğraf stüdyolarından sıkılan, hayatlarının en güzel anlarını farklı mekanlarda ölümsüzleştirmek isteyen çiftlerin yeni adresi, "Şehr-i Derya Parkı" oldu.

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yenileme çalışmalarıyla vatandaşların kullanımına kazandırılan park, mutlu anlara ev sahipliği yapıyor. Yeşil ile mavinin farklı tonlarını içerisinde barındıran Şehr-i Derya Parkı, evlenecek çiftlerin gözde mekanı oldu.

Dış mekanlarda yapılan çekimlerde daha rahat olan çiftler, parkın kendilerine sunduğu farklı çekim alanlarında birbirinden güzel fotoğrafların çekilmesi içinde poz veriyor.

Özellikle gölet ve gezi teknesini fon olarak kullanmak isteyen fotoğrafçılar da parkı tercih ediyor.

-"Geleceğin hava taşımacılığı" konulu yarışma

(Fotoğraflı)

"Geleceğin hava taşımacılığı" konulu yarışmanın, "İlk atölyem" adlı çalışmayla başladığı bildirildi.

Tepebaşı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özdilek Sanat Merkezi'nde düzenlenen yarışmanın amacı doğrultusunda altı, yedi ve sekizinci sınıf öğrencileri, sorumlu öğretmenleri ve üniversite öğrencileri, TETÖP ve EFSAD gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte ilk çalışmalarına,

"İlk atölyem" ile birlikte başladı.

Çalışma, Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden okutman Osman Şişman'ın tasarım, Anadolu Üniversitesi Uydu ve Uzay Bilimleri Enstitüsü'nden araştırma görevlileri Emre Bektöre ve Melahat Cihan'ın uzay, uçaklar ve uçuş teknikleri üzerine hazırladıkları sunuşlarla renklendi.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement