Eso, Türk-Alman İnovasyon Zirvesi'ne Katıldı - Son Dakika
Yerel

Eso, Türk-Alman İnovasyon Zirvesi'ne Katıldı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Türk Alman İnovasyon Zirvesi'ne katıldı.

26.10.2014 15:07

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Türk-Alman İnovasyon Zirvesi'ne katıldı.

ESO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, zirve içerisinde düzenlenen "Yüksek Eğitimle Yüksek Kazanımlar" konulu panelde ESO Başkanı Savaş Özaydemir, oda tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi vererek, mesleki eğitim de inovasyonun önemi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Üniversite-sanayi işbirliğinin inovasyonu sürükleyen etkenlerden biri olduğun kaydeden Özaydemir, ESO olarak bu alanda üniversitelerle yakın işbirliği içinde olduklarını buldurdu.

Özaydemir, proje pazarları ve proje fuarları gibi etkinliklerle sanayiciler ve akademisyenleri bir araya getirerek yeni projeleri desteklediklerini anlatarak, şu ifadeleri kullandı.

"ESO, son 5 yılda özellikle mesleki eğitim alanında Almanya ve Avusturya'da çok sayıda proje geliştirdi. Bu çalışmaların çıktısı olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde ağırlıklı olarak Alman firmalarla işbirliğinde CNC, Otomasyon, Kaynak Teknolojileri, CMM, Hızlı Prototipleme, Tahribatlı ve Tahribatsız Muayene Merkezlerini kurduk. ESO olarak Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne özel bir önem veriyoruz." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eso, Türk-Alman İnovasyon Zirvesi'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement