Fatsa'da "Bir Kitap da Sen Anlat" Yarışması - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da "Bir Kitap da Sen Anlat" Yarışması

Fatsa\'da "Bir Kitap da Sen Anlat" Yarışması

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, valilikçe başlatılan “Ordu Okuyor Kampanyası” ile “Ben de Başarabilirim Projesi” kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ve ilçedeki tüm ilkokulların katıldığı “Bir Kitap Da Sen Anlat” yarışması yapıldı.

25.03.2014 11:11

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, valilikçe başlatılan "Ordu Okuyor Kampanyası" ile "Ben de Başarabilirim Projesi" kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ve ilçedeki tüm ilkokulların katıldığı "Bir Kitap da Sen Anlat" yarışması yapıldı.

"Ordu Okuyor Kampanyası" kapsamında okullarda kitaba ilgiyi artırmanın, öğrencinin Türkçe dil seviyesini görmesini sağlamanın amaçlandığı bildirildi. Bir diğer hedefin ise kendine güven duygusunu geliştirmek, Türkçeyi doğru kullanma şuurunu kazandırmak, hitabet gücünü geliştirmek ve okulunu temsil etme sorumluğunu geliştirmek olarak açıklandı. Bu amaç doğrultusunda düzenlenen "Bir Kitap da Sen Anlat" yarışması, Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Uçak'ın jüri başkanlığını yaptığı "Bir Kitap da Sen Anlat" yarışmasında öğrenciler büyük bir özgüvenle sahneye çıkarak hitabet hünerlerini sergilediler.

Buna göre öğretmen ve öğrenci jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda; Meşebükü İlkokulu öğrencisi Burcu Çokeyi 45,24 puanla birinci, Dumlupınar İlkokulu öğrencisi Şevval Kocamanoğlu 44,36 puanla ikinci, TOKİ İlkokulu öğrencisi Zeynep Çağlan ise 44,24 puanla üçüncü oldu.

Yarışmada ilk üç dereceye giren öğrencilerin ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında verilecek. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa'da 'Bir Kitap da Sen Anlat' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement