Foça AK Parti'den Emekli Astsubaylar Derneğine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Foça AK Parti'den Emekli Astsubaylar Derneğine Ziyaret

Foça AK Parti\'den Emekli Astsubaylar Derneğine Ziyaret

AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin ve beraberindeki partililer Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Foça Şubesine nezaket ziyaretinde bulundu.

13.05.2012 11:33

AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin ve beraberindeki partililer Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Foça Şubesine nezaket ziyaretinde bulundu. TEMAD Foça Şubesi Başkanı Şeref Alkoç'u yerinde ziyaret eden Başkan Özgirgin'e İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Güler ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Samimi bir ortamda sohbet havasında geçen ziyarette Foça'nın sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Foça'da yaşayan vatandaşların AK Parti iktidarından beklediği yatırımları İlçe Başkanı Özgirgin'e aktaran TEMAD Başkanı Şeref

Alkoç, Foça'nın ulaşım, sağlık, konut ve turizm konusunda ciddi sıkıntıları olduğunu söyledi. Sorunları dinleyen Özgirgin, sorunlara vakıf olduklarını, sorunların çözüm noktasında ilçe teşkilatı olarak bölge milletvekilleri ile sürekli görüştüklerini ancak CHP'li Foça Belediyesinin ilçeye yapılmak istenen yatırımlara yeterli desteği vermediği gibi engel olmaya çalıştığını söyledi.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR BELEDİYE MECLİSİNDE TEMSİL EDİLSİN

Ziyarette

Foça'nın sorunlarını dile getiren Alkoç, TEMAD'ın Foça şubesi olarak ilçede teşkilatı bulunan bütün siyasi partilere eşit uzaklıkta olduklarını vurguladı. Alkoç, "Şahsım adına belirtmek isterim ki Türkiye Cumhuriyetine tek bir çivi bile çakacak, hizmet edecek herkesin sonuna kadar arkasındayım. Yeter ki ülkemiz için iyi işler yapılsın" dedi.Emekli olduktan sonra hayatının geri kalanını geçirmek için birçok ordu mensubunun Foça'ya yerleşerek burada ikamet ettiğine ve TEMAD çatısı altında toplandığına dikkat çeken Alkoç, şöyle konuştu: "Bugüne kadar Foça belediye meclisinde TEMAD üyelerini temsilen bir meclis üyemiz olmadı. Bu konuda hiçbir siyasi partiden emekli arkadaşlarımıza her hangi bir teklifte gelmedi. Fakat önümüz de ki yerel seçimde emekli astsubayların belediye meclisinde temsil edilmesini arzu ediyoruz."

FRANSIZ TATİL KÖYÜ AÇILSIN

Öğrencilerin eğitimlerini destekleyici sosyal faaliyetlere önem verdiklerini belirterek, TEMAD'ın sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüğü projeler hakkında bilgiler veren Alkoç, "TEMAD olarak ilçede tespit ettikleri eksiklikleri ve ilçe halkının AK Parti'den beklentilerini de dile getirdi. Alkoç, "İlçemizde Fransız tatil köyünün uzun süredir kapalı olması ilçe halkımıza ekonomik anlamda darbe vurdu. Bir zamanlar turist kaynayan ilçemizde bugün gelinen noktada turist görmeye hasret kaldık. Önemli bir istihdam kapısı olan tesisin yeniden açılması için AK Parti hükümetinin acilen harekete geçmesini istiyoruz. Çünkü ilçe esnafımız kirasını ödeyemez duruma geldi" diye konuştu.

"İlçemizin mevcut devlet hastanesi artık halkımızın ihtiyacına cevap vermemektedir" diyerek sözlerini sürdüren Alkoç,"Foça halkı ciddi bir şekilde hastane sıkıntısı çekiyor. Foça gibi turistlik bir ilçeye mevcut hastanemiz yakışmıyor. Foça halkımız ilçemize yakışır bir hastane'nin biran önce inşa edilerek faaliyete geçmesini istiyor. Halkımız bu konuda iktidar partisinden somut adımlar bekliyor" şeklinde konuştu.

AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, ise Ak Parti'nin 2004 yılında Foça'da Belediye Başkan Adayı olarak emekli bir ordu mensubunu aday gösterdiğini hatırlatarak, "Belediye meclisleri halkın temsil edildiği karar organlarıdır. Belediye meclisinde her kesimden ve meslek gurubundan insanların olması elzemdir. Emekli asker ailelerinin yoğun olarak yaşadığı Foça'nın belediye meclisinde emekli bir ordu mensubunun bulunmaması üzüntü vericidir. Bu konuda sizlerle hemfikiriz" ifadesinde bulundu.

HASTANE YERİ BELİRLENDİ

Foça'da ki hastane sorunuyla ilgili yapılan çalışmalarda önemli ölçüde yol kat edildiğini belirten Özgirgin, şöyle devam etti: "Hastanenin nereye yapılacağı tespit edildi. Çalışmalar bakanlık nezdinde süratle devam ediyor. İnşallah en kısa süre içersinde yapımına başlanacak. Halkımız tarafından arzu edilen hastane'nin Foça'ya biran önce kazandırılması için ilçe teşkilatı olarak bizlerde sürekli bölge milletvekillerimizle temas halindeyiz. "Foça Belediyesi birçok konuda olduğu gibi TOKİ projesinde de

bize destek olmak yerine köstek oluyor" dedi.

Tüm engellemelere rağmen TOKİ konutlarını Foça'ya kazandıracaklarını ifade eden Özgirgin, sözlerini şöyle noktaladı: "Yeni yasa ile birlikte imar planı yapma yetkisi bakanlığa geçti. Bu sayede ilçemizde TOKİ projesinin de önünü açılmış oldu. İlçemiz deki konut sorununa çözüm getirmek için TOKİ konutlarını Foça'ya kazandırmak adına çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Öte yandan yine ilçemizin bir diğer önemli sıkıntısı olan ulaşım sorununun da

çözülmesi noktasında duble yol çalışmaları devam ediyor. Ayrıca tatil köyümüzün de kapalı durumda olması herkesi üzdüğü gibi bizleri de üzüyor. Tatil köyümüz ekonomik ömrünü tamamlamış bir vaziyettedir. Bu nedenle de orada sil baştan bir yapılanma gereklidir. Fakat bu noktada tatil köyünün sit alanı içersinde olması sıkıntı yaratmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tatil köyü ile ilgili çalışmaları devam etmektedir."

(HE-AH-

13.05.2012 11: 13: 42

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça AK Parti'den Emekli Astsubaylar Derneğine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement