Gaün'e İki Uluslararası Ödül - Son Dakika
Yerel

Gaün'e İki Uluslararası Ödül

Gaün\'e İki Uluslararası Ödül

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfının (TÜRKSAV) Türk Dünyası Vatandaşlığı Projesi nedeniyle Gaziantep Üniversitesini üstün hizmet ödülüne, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise Ahmet Yesevi Madalyası’na layık görüldü.

08.06.2016 17:10

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfının (TÜRKSAV) Türk Dünyası Vatandaşlığı Projesi nedeniyle Gaziantep Üniversitesini üstün hizmet ödülüne, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise Ahmet Yesevi Madalyası'na layık görüldü.

Kazakistan'ın Türkistan Kentinde gerçekleştirilen ödül töreninde Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Erdal Bay ve Doç. Dr. Servet Demir Gaziantep Üniversitesi'ni temsilen katıldı. Törende düzenlenen Türk Cumhuriyetlerinin Bağımsızlıklarının 25. yılı konulu panelde konuşan Doç. Dr. Erdal Bay, "Rektörümüz Yavuz Coşkun Hocamızın verdiği desteklediği Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar Türklerin yaşadığı tüm coğrafyalarda eğitim çalışması veriyoruz. İsmail Gaspıralı'nın 'Dilde, İşte, Fikirde Birlik' anlayışının gerçekleşmesi eğitime bağlıdır. Aynılıkları, benzerlikleri olan Türklerin ortak bir anlayışa sahip olmalarına katkı sağlamak için Türk Dünyası Vatandaşlığı Projesi'ni geliştirdik. Proje kapsamında üniversitelerde seçmeli ders olarak okutulması için Türk Dünyası Vatandaşlığı ders programı geliştirdik. Proje beş farklı üniversitede 50'den fazla akademisyenin desteğiyle sürdürülmektedir. Tüm bu çalışmalarımız, Oktay Sinanoğlu'nun bir gün gelecek herkes Türk Dünyası vatandaşı olmak istiyorum anlayışının gerçekleşmesi içindir" dedi.

Bu arada 2016 Ahmet Yesevi Yılı ve Ahmet Yesevi Üniversitesinin 25. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'a Ahmet Yesevi Madalyası'na layık görüldü. Doç. Dr. Erdal Bay, Coşkun'un madalyasını makamında kendisine teslim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'e İki Uluslararası Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement