Gelir Testinde Son Gün Yoğunluğu - Son Dakika
Yerel

Gelir Testinde Son Gün Yoğunluğu

Tekirdağ'da gelir testi yaptırmak isteyen ve son güne kalan vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) yoğunluk oluşturdu.

30.09.2015 17:24

Tekirdağ'da gelir testi yaptırmak isteyen ve son güne kalan vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) yoğunluk oluşturdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca (ÇSGB) uygulamaya konulan ve bugün sona erecek gelir testi başvuruları çok sayıda vatandaş SYDV'ye geldi. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman uzun kuyruklar oluştu.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SYDV'lerde yoğunluk yaşandığını ancak ilçelerdeki kaymakamlıkların konuyla ilgili gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

Bugün başvuruya gelen vatandaşların mesai saati bitse bile işlemlerinin yapılacağını bildiren Salihoğlu, "Bugün başvuran herkesin başvuruları kabul edilecek. Mesai bitiminde orada olanların kayıtları alınacak ve işlemleri mesaiden sonra tamamlanacak. Oradaki başvuruların hiçbirisinin geri çevrilecek bir durumu yok. Mesai bitimi itibariyle orada bulunan herkesin kaydı alınacak" dedi.

Aylık gelir almayan veya herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan, 1 Ocak 2012'den itibaren çalışmayan vatandaşlar, yaptıracakları gelir testi sonucunda, çıkan genel sağlık sigortası primlerini ödemeleri veya primlerin devlet tarafından karşılanmasıyla sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gelir Testinde Son Gün Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement