Gençler, Madde Bağımlılığına Dikkat Çekti - Son Dakika
Yerel

Gençler, Madde Bağımlılığına Dikkat Çekti

Gençler, Madde Bağımlılığına Dikkat Çekti

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Toplum Gönüllüleri Topluluğu üyeleri, madde bağımlılığına dikkat çekmek için farkındalık çalışmaları yaptı.

28.05.2016 13:52

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Toplum Gönüllüleri Topluluğu üyeleri, madde bağımlılığına dikkat çekmek için farkındalık çalışmaları yaptı.

Toplum Gönüllüleri Topluluğu 'bağlanamam' sloganıyla madde bağımlılığına dikkat çekmek için şehir merkezinde kıraathane, park ve bahçelere afişler astılar. Farkındalık çalışması kapsamında Merkez Fatih İlkokulu'na geçen Toplum Gönüllüleri Topluluğu üyeleri, burada öğrencilere madde ve madde kullanımının zararları hakkında bilgi verdi. Öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyen Topluluk Koordinatörü Evindar Gülçek, amaçlarının madde bağımlılığına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Okullarda animasyon ve çeşitli atölye çalışmaları yapmayı düşündüklerini ifade eden Gülçek, "Madde ve madde kullanımının zararlarını anlatmak ve toplumda bilinç oluşturmak amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Bu bağlamda şehir merkezinde kıraathanelerde, kaldırım ve iş yerlerinde vatandaşlara broşür dağıttık. Birçok yere ise afiş astık. Daha sonra Fatih İlköğretim Okulunda öğrencilere seminer anımasyon, slayt gibi bilgiler vererek konu hakkında bilgilendirme yaptık. Daha sonra çocuklarla eğlenceli vakit geçirdik" ifadelerini kullandı.

Yapacakları çalışmalarla gençlerin korkulur rüyası haline gelen madde bağımlığı ile mücadele edeceklerini vurgulayan Gülçek, "gençliğin sağlıklı büyümesi için hepimizin toplumsal olarak mücadele etmesi gerekir. Madde bağımlılığı konusunda gerek aile içinde gerekse yakın çevredeki insanların daha da bilinçlenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençler, Madde Bağımlılığına Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement