Hattuşa'ya Ziyaretçi Karşılama Merkezi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Hattuşa'ya Ziyaretçi Karşılama Merkezi Yapılacak

Hattuşa\'ya Ziyaretçi Karşılama Merkezi Yapılacak

Çorum'un Boğazkale ilçesindeki Hattuşa ören yerlerine ziyaretçi karşılama merkezi yapılacağı bildirildi.

15.04.2014 18:06

Çorum'un Boğazkale ilçesindeki Hattuşa ören yerlerine ziyaretçi karşılama merkezi yapılacağı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Hitit Medeniyetine başkentlik yapan Boğazkale ilçesinde, Hattuşa antik kentinin girişinde çevre düzenlemesi ve ziyaretçi karşılama merkezi yapılması için çalışma başlatıldığını belirtti.

Maliyeti yaklaşık 542 bin lira olan çalışmanın 2015 yılı içerisinde tamamlanacağını ifade eden Arslan, ihale sürecinin ardından proje sözleşmesinin de yapıldığını, çalışmalara da başlandığını bildirdi.

Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ziyaretçi karşılama merkezi içerisinde 8 hediyelik eşya satış reyonu, kafe ve sergi salonu bulunan çok amaçlı salon, kadın ve erkek tuvaletleri, idare odası, güvenlik odası, dinlenme odası ve bilet gişesi yer almaktadır. Çevre düzenleme işinin tamamlanmasıyla birlikte Hattuşa örenyeri ziyaretçi karşılama merkezi, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak. Çalışmanın tamamlanmasıyla Anadolu toprakları üzerindeki en önemli ve büyük medeniyetlerden birisi olan Hitit Medeniyeti'ne başkentlik yapan Hattuşa örenyeri, tarihi değerine yakışır önemli bir adım atılmış olacak." - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hattuşa'ya Ziyaretçi Karşılama Merkezi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement