Höyük Köprüsü Açıldı - Son Dakika
Yerel

Höyük Köprüsü Açıldı

Höyük Köprüsü Açıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz ilçesinde kışın yaşanan sel fekaletinde zarar gören ve yapımını tamamladıkları Höyük köprüsünün açılışını yaptı.

06.08.2015 14:31

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz ilçesinde kışın yaşanan sel fekaletinde zarar gören ve yapımını tamamladıkları Höyük köprüsünün açılışını yaptı.

Arsuz'da yaşanan ve büyük oranda hasara sebep olan sel felaketinde kullanılamaz hale gelen Höyük köprüsünün yerine Büyükşehir Belediyesi 25 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde köprünün yapımını tamamladı.

Köprünün hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Höyük Mahallesi muhtarı Rıdvan Dural, bu güzel köprüyü Arsuz halkına armağan ettiği için Başkan Savaş'a teşekkür etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise yaptığı konuşmasında, "Yaklaşık 110 gün önce 133 günde bitiririz diye söz verdiğimiz bu köprümüzü 110 gün sonra açmanın onurunu yaşıyoruz. Onun dışında bir de sosyal tesis var, Höyük zengin oluyor. Ama şu bir gerçek Nazım başkanın ekibinin ve bizim ekibimizin birlikte koordineli bir şekilde çalışması ile oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Höyük'teki, Arsuz'daki Hatay'daki tüm hemşehrilerimize bu köprümüz hayırlı olsun. Yaklaşık 15-20 gün içinde Arsuz'da bir büyük köprünün daha temelini atacağız. Yol yapmaya devam edeceğiz. Ama sizin gönlünüzdeki yola talibiz. O yollar kalıcıdır"dedi.

Açılışın gerçekleşmesinin ardından kurban kesildi. Ardından Başkan Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, Höyük Mahallesi muhtarı Rıdvan Dural yakında açılışı gerçekleşecek olan sosyal tesisi yerinde inceledi

Köprü açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran, Arsuz Belediyesi Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Serkan Topal, eski Antakya Belediye Başkanı Bekir Karabacak, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal da katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Höyük Köprüsü Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement