İkbal Kültür ve Yardım Derneği'nden Konferans - Son Dakika
Yerel

İkbal Kültür ve Yardım Derneği'nden Konferans

İkbal Kültür ve Yardım Derneği\'nden Konferans

İkbal Kültür ve Yardım Derneği, ’Ortadoğu’nun Son Yüzyılı ve Bugünü’ konulu konferansı ve akabinde Kur’an Meal Sınavı Ödülleri programını gerçekleştirdi.

26.05.2015 12:26

İkbal Kültür ve Yardım Derneği, 'Ortadoğu'nun Son Yüzyılı ve Bugünü' konulu konferansı ve akabinde Kur'an Meal Sınavı Ödülleri programını gerçekleştirdi.

Kahta Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Haksöz Dergisi ve Dirilişi Postası Gazetesi Yazarı Selahaddin Eşçakırgil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tunçmen, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Abdulkadir Yollu hocanın okuduğu Kuran tilavetiyle başladı. Okunan kuran-ı kerim tilavetinin ardından konferansa geçildi.

Konferansta son üç yüz yılı bilmeyenlerin bugünü anlamayacaklarını belirterek başlayan Yazar Selahaddin Eşçakırgil, Osmanlı'nın çağı okumada geç kaldığını ifade etti. Osmanlının son yüzyılı ile ilgili önemli tespitlerde bulunan yazar, 1600'lü yıllardan itibaren yaşananları kronolojik olarak analiz etti.

Eşçakırgil, son yüzyıla kadar Ortadoğu denilen bölgenin Memaliki Osmaniye olarak bilindiğini, bölge üzerinde hesaplar yapan emperyalistler güçlerin cetvelle çizdikleri coğrafyaların adlarına dahi emelleri doğrultusunda müdahalede bulunduğunu ifade etti.

Osmanlıda kurulan Batılı eğitim kurumlarının Batı zihniyetinde insanlar yetiştirdiğine değinen Eşçakırgil, bugün paramparça olmasında Batının ileri karakolu olan bu ve benzeri kurumların önemli bir misyon yüklendiklerini ifade etti.

Avrupa Birliği'nin geçmişte hayal olduğunu ancak kurulabildiğini ve diğer devletler karşısında kısmen başarılı olduğunu belirten Eşçakırgil, tarihi birçok olayın hayal gibi görünürken sonradan gerçekleşebildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkenin yüzyıllardır yaşadığı travmaları, yenilgileri bertaraf etmede önemli bir imkan olduğuna değinen Eşçakırgil, bunun aynı zamanda İslam Dünyası açısından da bir imkan olduğunu ifade etti. Siyasal hareketlerde vagona değil lokomotife dikkat etmek gerektiğini, vagona bakıp değerlendirme yapmanın eksik-yanlış olacağını ifade etti. Erdoğan'ın mevcut siyasal sürecin lokomotifi olduğunu, vagondaki bir kısım eksikliğin lokomotifi değerlendirmek için kriter almanın problemli olduğunu ifade etti.

Konferansın ardından, Elham bu isimli animasyon izlendi. Animasyondan sonra Z Giyim'in ana sponsorlunda 26 Nisan'da gerçekleştirilen Hayat Kitabı Kur'an-ı Kerim Meal Sınavı yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Hem ortaokul hem de lise kategorisinde birinciler imam hatip okullarından çıktı. Ödüllerin takdiminden sonra program sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İkbal Kültür ve Yardım Derneği'nden Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement