İskilip Kaymakamlığı'nın Mobbing Araştırması Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

İskilip Kaymakamlığı'nın Mobbing Araştırması Tamamlandı

İskilip Kaymakamlığı\'nın Mobbing Araştırması Tamamlandı

Mobbing ile Mücadele Derneği Çorum Temsilciliği’nin İskilip Kaymakamlığı’na bağlı kamu kurum ve kuruluşlarındaki mobbing analizi araştırması tamamlandı.

20.05.2014 13:19

Mobbing ile Mücadele Derneği Çorum Temsilciliği'nin İskilip Kaymakamlığı'na bağlı kamu kurum ve kuruluşlarındaki mobbing analizi araştırması tamamlandı. Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan kamu kurum ve kuruluşları üzerinde yürütülen mobbing analizi sonuçları 55 sayfalık rapor halinde Mobbing ile Mücadele Derneği Çorum Şube Başkanı Mahmut Özkoca tarafından İskilip Kaymakam'ı Şuayib Gürsoy'a teslim edildi.

Mobbing ile Mücadele Derneği'nin İskilip'te bulunan kamu kurum ve kuruluşları üzerinde yürüttüğü anket çalışmasının Türkiye'de ilk olma özelliğini taşımasının kendilerini ayrıca onura ettiğini belirten İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, bu çalışmanın diğer İl ve ilçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına da örnek olmasını ümit ettiğini belirtti.

BU ÇALIŞMAYI SIRF YAPMIŞ OLMAK İÇİN YAPMADIK

Kaymakam Gürsoy, derneğin kamu kurum ve kuruluşlarındaki anket çalışmalarını bitirerek kendilerine rapor halinde teslim ettiğini, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan bu çalışmayı sırf yapmış olmak için yapmadıklarını ifade ederek, "Mobbing ile Mücadele Derneğimizin İskilip'te kamu kurum ve kuruluşları üzerinde yürüttüğü bu anket çalışması Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor. Derneğimiz bu çalışmayı sona erdirdi. Rapor haline getirdi ve raporunu bize sundu. Açıkçası bu çalışmayı sırf yapmış olmak için yapmadık. Bu raporun her bir satırını her bir kelimesini titizlikle, ayrıntıyla inceleyeceğiz ve gerekli görülen yerlerde müdahale etmeye, düzeltmeye, uyarmaya çalışacağız. Dernek yöneticimizle yapmış olduğum sohbette çok sevindirici bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Anketin yapılma esnasında veya anketten sonra tespit edilen hususların çek edilmesi noktasında dahil karşılaşılan bazı olumsuzlukların giderilmiş olduğu, yöneticilerin daha hassasiyetle meselelere yaklaşmaya başladıklarını çok sevindirici bir haber olarak öğrendim" dedi

KAMU ÇALIŞANLARININ AKLINA TAKILAN MESELE KALMASIN

Aslına bakıldığında çalışanlara mobbing uygulamasının ilçede büyük bir problem teşkil etmediğini, bunun başlı başına sevindirici bir durum olduğunu ancak bir çalışanın dahi aklına takılan bir meselenin maruz kaldığı bir durumun olmasını istemediklerini belirten Kaymakam Gürsoy, "İskilip ilçemizde ciddi manada mobbing büyük bir problem teşkil etmiyor. Bu başlı başına sevindirici bir durum. Ancak biz istiyoruz ki bir çalışanımızın dahi aklına takılan bir mesele olmasın, maruz kaldığı bir durum olmasın. Ümit ediyorumki bu çalışma bunun bir vesilesi olacaktır. Bu çalışma diğer illerimizde, kurumlarımızda, ilçelerimizde de benzeri çalışmaların yapılmasına vesile olacaktır. Ben bu manada derneğimize teşekkür ediyorum. Bizde onların emeklerinin karşılığında gereken hasssiyeti göstereceğiz ve bu konuda alınması gereken önlemleri alacağız" şeklinde konuştu.

Mobbing ile Mücadele Derneği Çorum Şube Başkanı Mahmut Özkoca ise "İskilip kaymakamımızın sorun çözme konusundaki çalışmalarının örnek alınmasını umuyorum. Çok güzel ve yararlı bir çalışma oldu. Kaymakamımıza da sorun çözmedeki gayretinden dolayı derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Diğer kamu ve özel kuruluşlara da örnek olmasını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İskilip Kaymakamlığı'nın Mobbing Araştırması Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement