Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü

Erzincan'daki törende, paramotorla uçuş gerçekleştirildi, narkotik ve arama kurtarma köpekleriyle gösteri yapıldı.

14.06.2014 14:52

Erzincan'da, jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığındaki tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Nur Köroğlu, konuşmasında, jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliğiyle, kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti jandarması, kurulduğu günden bu yana, günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Okullarda açılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mehmet Göktan ve Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğlu verdi.

Daha sonra İl Jandarma Alay Komutanlığı semalarında, Türk Hava Kurumuna ait paramotorla bir süre gösteri uçuş gerçekleştirildi.

Narkotik köpeği Akort, bir uyuşturucuyu kısa sürede saklandığı yerden çıkardı, arama kurtarma köpeği Balan ise saklanan bir kişiyi giysisini koklayarak kısa sürede buldu.

Jandarma ekiplerinin kullandığı silah, diğer askeri malzeme ve araçların bulunduğu sergi gezildi.

Törene, 59. Topçu Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement