Kadınlar Korosu'ndan Muhteşem 8 Mart Konseri - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Korosu'ndan Muhteşem 8 Mart Konseri

Kadınlar Korosu\'ndan Muhteşem 8 Mart Konseri

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı bünyesinde kurulan Kadınlar Türk Müziği Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle muhteşem bir konser verdi.

11.03.2014 11:13

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı bünyesinde kurulan Kadınlar Türk Müziği Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle muhteşem bir konser verdi.

SDKM Büyük Sahne'de gerçekleşen konserde, Kadınlar Türk Müziği Topluluğu performansı ile göz doldurdu. Konseri izlemeye gelen hanımlar koronun şarkılarına eşlik ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Şef Ayşen Cengiz'in yönettiği konseri Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın eşi Sevim Topaca, Vali Yardımcılarının eşleri Dilek Ünlüsoy, Sema Kara, Safiye Etil, Reyhan Çakır ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel'in eşi Hülya Yarımel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, İzmit Kaymakamı'nın eşi Mine Kaymak ve çok sayıda davetli izledi.

Türk Müziği Kadınlar Korosu Başkanı Gül Güner'in açılış konuşmasının ardından başlayan konserde Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Türk Müziği Topluluğu, Türk musikisine birbirinden güzel eserler veren kadın bestekarların eserlerini seslendirdi. Büyükşehir bünyesinde kurulan topluluk başarısı ve eserlere olan hakimiyeti ile dikkat çekerken, eserleri büyük bir başarı ile seslendirdi.

Konserin ilk bölümünün ardından konuklar, SDKM fuayesinde Büyükşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Atölyesi eğitmenlerinden Deniz Sarıbay ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Selçuklu Firuzesi" adlı koleksiyonu gezdi. Eserleri inceleyen konuklar "Selçuklu Firuzesi" koleksiyonuna hayran kaldı.

Ardından konserin ikinci bölümüne geçildi. Koro, bu bölümde yine Türk hanım bestekarların eserlerini icra etti. Konserin son eseri ise konukların katılımıyla seslendirildi. Vali Topaca'nın eşi Sevim Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, koroya katılarak "Kız sen geldin Çerkeş'ten" adlı eseri birlikte seslendirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde verdikleri anlamlı konserle büyük ilgi gören

Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Türk Müziği Topluluğu konser sonunda izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Sevim Topaca da koro şefi Ayşen Cengiz'e çiçek vererek, koronun başarısını kutladı. Sevim Topaca ayrıca tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, "Kadınlar günü bana göre sembolik bir gün. Kadınlar her gün değer ve kıymet verilen bir varlık olmalı. Kadın her şeyden önce anne ve her alanda olmalıdır. Kadın önce evindeki görevini en iyi şekilde yerine getirmeli. Çünkü toplumun mimarı kadınlardır. Bizim yetiştirdiğimiz evlatlarla toplum şekillenecektir" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar Korosu'ndan Muhteşem 8 Mart Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement