Kahta'dan Afrika'ya Uzanan Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Kahta'dan Afrika'ya Uzanan Yardım Eli

Kahta\'dan Afrika\'ya Uzanan Yardım Eli

Afrika’da zor şartlar altında yaşayan insanların su ihtiyacını karşılamak için Kâhta METEM Rehberlik servisinin koordine ettiği ve İHH aracılığıyla, ÇAD ülkesinde su kuyusu çalışması sona erdi.

13.08.2015 10:05

Afrika'da zor şartlar altında yaşayan insanların su ihtiyacını karşılamak için Kahta METEM Rehberlik servisinin koordine ettiği ve İHH aracılığıyla, ÇAD ülkesinde su kuyusu çalışması sona erdi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kahta METEM Rehber Öğretmeni İbrahim Karaman, "Orada bulunan insanlarımızın sıkıntısını bir nebze de olsa gidermek adına böyle bir çalışma planlandı ve yardımsever vatandaşlarımızın desteği ile ve İHH aracılığıyla bu bölgede yaşayan insanların su ihtiyacını gidermek için böyle bir çalışma başlattık. Şimdi orada yaşayan insanlar su ihtiyacını karşılayabiliyorlar. ve biz bundan dolayı çok mutluyuz ve guruluyuz. Yaptığımız bu kampanya kapsamında 14 bin Türk Lirası para toplandı. Yaklaşık olarak 11 bin Türk lirası su kuyusu için geri kalan 3 bin Türk Lirası orada yaşayan 15 çocuğumuzun katarakt ameliyatı yapıldı. O insanlarımız ne yazık ki açlık, susuzluk, giyim ve sağlık konularında çok zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyorlar. Kahta Metem Rehberlik servisi olarak Afrika'da yaşanan bu duruma duyarlılığımızı göstermek adına çok güzel bir çalışma yaptık ve orada ki Müslüman kardeşlerimize yardım elini uzattık. ve buradan aynı zaman da tüm ülkelere tüm insanlarımıza bu yaşanan drama karşı hepimizin yardım eli uzatması gerektiğini, birlik beraberlik adına bu duyarlılığı göstermemiz gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu çalışmanın ön hazırlığında özellikle emeği geçen bir önceki Kaymakamımız Dede Musa Baştürk'e, İHH İnsani Yardım Vakfı'na, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, esnafımıza yardımlarından dolayı okul yönetimi ve rehberlik servisi olarak bu kampanyaya destek olan herkese çok teşekkür ederiz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'dan Afrika'ya Uzanan Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement