Kars Valisi Tepe'den Mert Aydın Cinayeti Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kars Valisi Tepe'den Mert Aydın Cinayeti Açıklaması

Kars Valisi Tepe\'den Mert Aydın Cinayeti Açıklaması

Kars’ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı.

12.04.2014 13:54

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısı yakalandı. Kars Valisi Eyüp Tepe, katil zanlısının 23 yaşındaki Aykut Balk olduğunu söyledi.

Açıklama yapan Vali Eyüp Tepe, "Fail Kars nüfusuna kayıtlı, 1991 doğumlu Aykut Bal Oto galerisi var. 23 yaşında. Hırsızlık ve kız kaçırmadan sabıkası var. Mert Aydın'ın kaçırıldığı gün 14.10 ile 16.30 arasında cinayeti işlediği değerlendiriliyor" dedi. Vali Tepe, "Akşam 20.00 sularında yakaladık. Bir süreç var. Sorgu süreci, adli süreç, tutuklama ve sevk süreci var. Gece 03.00'e kadar sürdü. Faili hassasiyet nedeniyle il dışına ( Erzurum'a) gönderdik. Başlangıç itibariyle elimizde çok güçlü veriler yoktu. Az veriye rağmen ilimizdeki 25 MOBESE kamerası ve 20 işyeri kamerası teker teker 25-30 saat her birine zaman harcanarak incelendikten sonra neticeye ulaşıldı" diye konuştu.

Failin Mert'in babası ile daha önce tanıdığını söyleyen Tepe, "Mert'in babasıyla fail daha önceden tanışıyorlar. Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok" ifadelerini kulandı. Tepe ayrıca suçunu itiraf eden şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiğini ve katil zanlısının kentteki hassasiyet nedeniyle il dışına gönderildiğini söyledi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Valisi Tepe'den Mert Aydın Cinayeti Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement