Kayıp Yakınlarının Oturma Eylemi 308. Haftasında - Son Dakika
Yerel

Kayıp Yakınlarının Oturma Eylemi 308. Haftasında

Cizre'de, doksanlı yıllarda faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin yakınlarının her gün düzenlediği oturma eylemi 308. haftaya girdi.

08.11.2014 16:34  Güncelleme: 16:59

Cizre'de, doksanlı yıllarda faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin yakınlarının her gün düzenlediği oturma eylemi 308'inci haftaya girdi.

Yakınlarının akibetlerini sormak amacıyla Cizre Lisesi önünde her hafta Cumartesi günü düzenledikleri oturma eyleminin 308'inci haftasında aileler, faili meçhul cinayetlere kurban giden yakınlarının resimlerini taşıyarak, yakınlarının bulunması ve faillerin cezalandırılmasını istedi.

Kayıp yakınlarına MEYA-DER, İHD yöneticileri ve Barış Anneleri Meclisi yöneticilerinin de destek verdiği eylemde konuşan Salih Ömeroğlu, faili meçhullere kurban giden ağabeyi Mehmet Ömeroğlu'nun hikayesini anlattı.

Ömeroğlu, "Kardeşim taksicilikle uğraşıyordu.1994 yılında Habur Sınır Kapısında Jitem mensupları tarafından gözaltına alınıp Silopi çıkışındaki Botaş Jandarma Karakoluna götürüldü. Buraya götürülen kardeşimden 20 yıldır haber alamıyoruz.Tek isteğimiz kardeşimin bulunması ve faillerinin yakalanıp adalet önüne çıkarılmasıdır" dedi.

İHD üyesi Abdulkerim Pusat ise, adaletin kaybolduğunu iddia ederek, yıllardır adalet arayışında olan annelerin sesi bu güne kadar devlet tarafından duyulmadığını ileri sürdü.

Adaletin yerine gelmeden kanın ve anaların gözyaşlarının dinmeyeceğini belirten Pusat, şöyle konuştu:

"Botaş Jandarma karakolu asit kuyuları ve toplu mezarları ile bilinen bir yerdir.  Birkaç yıl önce Botaş karakolun yapılan kazılarda çok sayıda insan kemiği bulundu. Ancak toplu mezar olarak kullanılan asit kuyuları halen açılmadı. Botaş Jandarma Karakolu, toplu mezarların ve kemiklerin olduğu bir yerdir. Adaletin yerini bulması gerekir. Bu ülkeyi yönetenler, bu ülkede adaleti sağlayan savcı ve hakimler, bu insanların haklarını aramalı ve vermelidir. Bu gün bile hala ülkemizde kan akıyor ve analar ağlıyor."

Yapılan konuşmaların ardından eylem, beş dakikalık oturma eylemiyle sona erdi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayıp Yakınlarının Oturma Eylemi 308. Haftasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement