Kayseri Şeker, Kar Oranına Göre Türkiye 38'incisi Oldu - Son Dakika
Yerel

Kayseri Şeker, Kar Oranına Göre Türkiye 38'incisi Oldu

Kayseri Şeker, Kar Oranına Göre Türkiye 38\'incisi Oldu

Kayseri Şeker tarafından Yozgat İli Yenifakılı İlçesinde kurulan şeker sofrasında Başkan Akay Kayseri Şeker’in Türkiye 38 ncisi olduğunu açıkladı.

23.06.2015 12:15

Kayseri Şeker tarafından Yozgat İli Yenifakılı İlçesinde kurulan şeker sofrasında Başkan Akay Kayseri Şeker'in Türkiye 38 ncisi olduğunu açıkladı.

Şeker sofrası iftar programına katılan Yenifakılı Kaymakamı Kürşad Karaca, "Ramazan ayını dostluk ayı olarak biliyoruz. Bu aziz Millet bu kardeşliğini bu güzel aylarda fazlası ile göstermekte. Atalarımızdan biz miras kalan bu hasletlerle bu topraklara huzur getirmek için yüz yıllardır devam etmektedir. İnşallah bundan sonra da devam edecektir" dedi. Yenifakılı Kaymakamı Kürşat Karaca, Şeker Pancarı tarımının İlçeye olan katkısı konusunda da şeker pancarı tarımının Yenifakılı için en önemli ürün olduğunu, tarımda makineleşme açısından Yenifakılı çiftçilerinin gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, Şeker Pancarı tarihçesinin yazılması gerektiğine dikkat çekti ve Yenifakılı Bölgesine bağlı, Nevşehir Kozaklı İlçesi, Akpınar, Büyükyağlı, Kapaklı ve Merdaneli Köyleri ile Yozgat İli Yenifakılı İlçesinden Bektaşlı, Eskiören, Fehimli,Yiğitler, Başpınar, Yamaçlı, Sırçalıtekke, Taşlıhöyük Köyü pancar ekicilerinden 550 çiftçinin katıldığı Şeker iftar sofrasının Yenifakılı İlçesinde bir ilk olduğunu belirtti.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, büyük şeker ailesi şeker iftar sofrasında önce çiftçi çocuklarına çeşitli hediyeler dağıtıp, iftar sofrasına katılan çiftçilerle tek tek ilgilenerek hasbihal etti. İftar sonrası yaptığı konuşmasında ise Kayseri Şeker'in Türkiye'nin 500 Büyük sanayi kuruluşu arasında Ciro'da 97 nci olurken karlılık sıralamasında ise Türkiye 38 ncisi olduğunu açıkladı.

Başkan Akay ayrıca; "Kayseri Şeker Fabrikası artık Türkiye'nin kendi sektöründe en güçlü kuruluşlarından bir tanesi haline geldiğine dikkat çekerek "Biz Kayseri Şeker olarak geçen sene elde etmiş olduğumuz kar ile Kayseri'de vergi rekortmeni olduk. Bu Kayseri Şeker Fabrikası 60 yıldır var ama 60 yıldır Kayseri Şeker Fabrikası'nda böyle bir başarı yaşanmadı. Biliyorsunuz dört beş sene önce Kayseri Şeker Fabrikası'nı bataktan çektik çıkardık. İşte bu başarıların devam etmesi lazım bu çerçevede bu seneki karımız da, başarımız da yine Türkiye'de tescillendi.

İstanbul Sanayi Odası 500 büyük sanayi kuruluşu değerlendirmesine göre Kayseri Şeker Fabrikası Türkiye'de cirosuna göre ilk 100 şirket arasında ciroda 97 inci, 126 Milyon TL karlılıkla ise Türkiye 38 incisi oldu. Bu karlılık farkının bu şekilde olması bizim hep birlikte top yekün elde etmiş olduğumuz bir başarının sonucudur. Yani birliğimizin, bütünlüğümüzün, çiftçimizin, çalışanımızın yönetimimize vermiş olduğu desteğin ve yönetimin de doğru ve başarılı iş yapmasının sonucudur. Katkısı olan herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Kayseri Şeker tarafından Yozgat İli Yenifakılı İlçesinde kurulan İftar Sofrasına; Yenifakılı Kaymakamı Kürşad Karaca, Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Halıcı, Denetim Kurulu Üyesi Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Pancar Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, CHP İlçe Başkanı Cem Yücel, MHP İlçe Başkanı Esat Zararsız, AKP İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Aslan, Tarım Kredi Koop. Müdürü Ayhan Aktaş, Ziraat Odası Başkanı Ender Taflıoğlu, Kredi Kefalet Koop. Başkanı Bülent Yüce ve Pancar çiftçileri aileleri ile birlikte katıldılar. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Şeker, Kar Oranına Göre Türkiye 38'incisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement