Kemal Öztürk: "Şehrin Artık Yerelliği Yok, Dünyanın Bir Parçasıyız Artık" - Son Dakika
Yerel

Kemal Öztürk: "Şehrin Artık Yerelliği Yok, Dünyanın Bir Parçasıyız Artık"

Kemal Öztürk: "Şehrin Artık Yerelliği Yok, Dünyanın Bir Parçasıyız Artık"

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Kemal Öztürk: “Şehrin artık yerelliği yok. Dünyanın bir parçasıyız artık. Bir milletvekilinin ben şöyle olmasına inanıyorum; ‘Ne şehrin sorunlarını unutacak, ne ülkedeki gelişmeleri atlayacak, ne de ümmetinin dertlerini unutacak.

21.03.2015 09:39

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Kemal Öztürk: "Şehrin artık yerelliği yok. Dünyanın bir parçasıyız artık. Bir milletvekilinin ben şöyle olmasına inanıyorum; 'Ne şehrin sorunlarını unutacak, ne ülkedeki gelişmeleri atlayacak, ne de ümmetinin dertlerini unutacak. Üçünden biri eksik olursa denge bozulur" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) eski Genel Müdürü, AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Kemal Öztürk, hızlı bir tempoda devam ettirdiği seçim çalışmaları kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ziyaretlerini sürdürüyor.

Kemal Öztürk, hızla sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında; Harp Malülü Gaziler Şehit ve Dul Yetimler Derneği Başkanı Bülent Çakır ve yönetim kurulunu, Sakarya İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMDER) Başkanı Nafi Özdin ve üyelerini, Yetim Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (YÖÇEYDER) Başkanı Ali Mertoğlu ve dernek yöneticilerini ziyaret etti. Aday adayı Öztürk, gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında şehrin sorunlarını ve ümmetin dertlerini unutmayacağı konusunda vurgu yaptı.

Şehitlerimizin, gazilerimizin haklarının hiçbir zaman ödenemeyeceğini dile getiren Öztürk, "Bana göre şehitlerimizin, hatıratını ve maneviyatını yaşatmak ülkeye güç verecek bir şey. Ben bunu tam bir şekilde yapabildiğimiz kanaatinde değilim. Şehitlikten daha büyük bir bedel yok, en yüksek bedeli şehitlerimiz ödemiş oluyor. Bu yüzden şehitlerimizin maneviyatını yaşatmamızın hepsinden daha yüksek olması gerekiyor" dedi. Öztürk, " Türkiye'de ilk Sarıkamış Şehitlerimizin belgeselini ben yaptım. Her sene de Sarıkamış'ta gösterilir o belgesel, 15 senedir. 1999 yılında biz Kanal 7'de ilk defa yaptık Sarıkamış'ı o zamana kadar hiç kimse ilgilenmiyordu. 99 yılında yaptıktan sonra Türkiye'de çok büyük olay oldu o zaman. Ondan sonra o belgesel Sarıkamış törenlerinde gösterilmeye başladı" şeklinde konuştu.

ŞEHRİ TÜRKİYE İLE DÜNYAYLA BERABER BÜYÜTMEMİZ LAZIM

SİMDER ziyareti sırasında dernek başkanı Nafi Özdin tarafından karşılanan Öztürk, ziyaret sırasında şunları söyledi: "Şehrin artık bir yerelliği kalmadı. Dünya'nın bir parçasıyız hepimiz, iletişimi de öyle kontağı da öyle. Burada ürettiğimiz bir malı artık çok rahat bir şekilde Amerika'ya da, Çine'de satabiliyoruz. Bu açıdan bakacaksanız şehre, dünyanın bir şehri gibi bakmanız lazım. Türkiye'nin şehri gibi bakmayacaksınız artık, biz dünyanın bir şehriyiz. Bir milletvekilinin ben şöyle olmasına inanıyorum; 'Ne şehrin sorunlarını unutacak, ne dünyada ki gelişmeleri atlamayacak, ne de ümmetinin dertlerini unutacak. Üçünden biri eksik olursa denge bozulur. Bu şehrin sorununu da unutursa o milletvekilinin dengesi bozulur. Bu dengeyi kurmamız lazım, bu dengeyi kurup bu şehri Türkiye ile Dünya'yla beraber büyütmemiz lazım, öbür türlü geri kalırız."

BÜYÜK HEDEFLER KOYMALIYIZ

Son olarak ise YÖÇEYDER'i ziyaret eden Aday Adayı Öztürk, başkan Ali Mertoğlu ve dernek yöneticileri tarafından ilgi ile karşılandı. Gerçekleştirdiği ziyaret sırasında konuşan Öztürk, "Ya nasip diyerek yola çıktım, bu işler nasip işleridir. Ekmeğini, suyunu içtik bir vefa borcumuz olduğunu da düşünüyorum, şehrimize hizmet edeceğimiz, katkıda bulunabileceğimiz birikimimizin olduğunu düşünüyorum. Benim buraya karar verdikten sonraki fikrim şudur, tıpkı Anadolu Ajansı gibi buranında bir ortak hayale ihtiyacı var. Ortak hayal kurmamız gerekiyor. Bu şehir kendi kendini çok tüketmiş, kendi kendini çok eleştirmiş. Oysa ki bu şehir dünyada tanınabilecek bir şehirdir, bırakın Türkiye'yi dünyada tanınabilecek, dünyada adından söz ettirecek bir şehirdir. Bir ortak hayal kurmamız gerekiyor bu şehir için, o hayalin peşinde de hep beraber koşmak gerekiyor. Hedeflerimiz küçük olursa bir yere varamayız, büyük hedefler koymamız ve büyük hedeflerin peşinde koşmalıyız" ifadelerini kullandı. Aday Adayı Öztürk'ün gerçekleştirdiği ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren dernek başkan ve üyeleri de Öztürk'e başarılar dilediler. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemal Öztürk: 'Şehrin Artık Yerelliği Yok, Dünyanın Bir Parçasıyız Artık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement