Keşan'da 5510 Sayılı Yasaya İlişkin Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Keşan'da 5510 Sayılı Yasaya İlişkin Bilgilendirme Toplantısı

Keşan'da 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile getirilen yeni kolaylıklar anlatıldı.

27.03.2012 15:48

Keşan'da 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile getirilen yeni kolaylıklar anlatıldı.

Edirne SGK Müdürü Metin Sümer, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 5502 sayılı Kanun ile SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın tek çatı altında toplanması ile sosyal güvenlik hayatında olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi.

5510 sayılı kanundan önce 3 ayrı kurumda 5 ayrı yasanın uygulanmasının bu yasanın çıkmasını zorunlu kıldığını vurgulayan Sümer, yasanın 2008 yılından bu yana uygulandığını bildirdi.

Sürdürülebilir bir sosyal güvenlik için 4 aktif sigortalının bir emekliyi finanse etmesi gerekirken, bu oranın ülkemizde 1.9 olduğunu ifade eden Sümer, şunları kaydetti:

"OECD ülkeleri arasında en uzun süreli emekli maaşı ödeyen ülkeler sıralamasında birinci gelmekteyiz. Amaç, nüfusun tamamına eşit, kolay ulaşılabilir, mali açıdan sürdürülebilir sağlık ve sigorta sisteminin kurulmasıdır. Bundan böyle SSK'lılar 4/A'lı, Bağ-Kurlular 4/B'li Emekli Sandığı iştirakçileri de 4/C'li olarak anılacaktır. Toplumumuzun tüm kesimlerini ilgilendiren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile getirilen yeni haklardan sizlere bilgiler vereceğiz."

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keşan'da 5510 Sayılı Yasaya İlişkin Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement