KESOB Başkanı Memiler'in Ahilik Haftası Açıklaması - Son Dakika
Yerel

KESOB Başkanı Memiler'in Ahilik Haftası Açıklaması

KESOB Başkanı Memiler\'in Ahilik Haftası Açıklaması

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Memiler, 'Ahilik Haftası' nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

20.09.2014 10:40  Güncelleme: 10:51

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şevket Memiler, 'Ahilik Haftası' nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Memiler, Ahilik haftasını pazartesi gününden itibaren bir hafta süreyle kutlayacaklarını ifade ederek, "Günümüz evrensel değerleri ile uyum gösteren benzeri bulunmayan bir kültür medeniyet hazinesidir. Bu kadar gurur verici bir geçmişe sahip olan esnaf teşkilatımız, bu gün ülkemizin karşılaştığı sorunları aşmada köklerinden, geleneklerinden destek alarak güçlü çıkışlar yapmak ve topluma örnek olmak zorundadır. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; dürüstlük, güvenirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkeleri esas alınmış ve bu insani değerler toplum tarafından 'bir yaşam tarzı' olarak kabul edilmiştir. Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında uygulamaya ve hakim kılmaya çalıştıkları bu değerler, 13. yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından 'Ahilerin vizyonu' olarak uygulanmış ve böylece diğer ülkelere örnek olmuştur" dedi.

Mimiler sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türklere özgü bir kurum olan Anadolu ahiliğini meydana getiren bu değerli insanlar, o dönem parçalanmış, değerleri aşınmış ve fakirleşmiş Anadolu Türk boylarına; birlik kardeşlik, hoşgörü ve insan sevgisini esas alan bir anlayışla, bir çatı altında birlikte yaşayabilmeyi, iş ve meslek sahibi olmayı öğretmişlerdir. ahilik kültür ve felsefesinde, toplumun refahı ve sosyal sorumluluk, önemli ve öncelikli bir ilke olarak kabul edilmiş ve bu bağlamda yeterli ve kaliteli mal ve hizmet üretimi teşvik edilmiştir. Ayrıca mal ve hizmet üretiminde kaliteyi yükseltmede, üretici ve sanatkar arasında dayanışma, işbirliği ve etkileşimi arttırmada bir motivasyon kaynağı olmuştur." - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KESOB Başkanı Memiler'in Ahilik Haftası Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement