Kırşehir'de Trafik Denetimleri - Son Dakika
Yerel

Kırşehir'de Trafik Denetimleri

Kırşehir\'de Trafik Denetimleri

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini tesis ederek insanların güvenli, rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamanın trafik birimlerinin öncelikli görevleri arasında olduğunu bildirdi.

05.12.2014 09:49

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini tesis ederek insanların güvenli, rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamanın trafik birimlerinin öncelikli görevleri arasında olduğunu bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ülkede olduğu gibi ilde de şehirleşmeyle beraber motorlu araç ve sürücü sayısının hızlı şekilde artış gösterdiği belirtildi.

İlde trafiğe kayıtlı 56 bin araç bulunduğu ve bu sayının çokluğunun bir çok trafik sorununu da beraberinde getirdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halkımızın güvenli şekilde kara yolunda seyahat edebilmeleri amacıyla hizmet veren İl Emniyet Müdürlüğü, trafik denetleme ve diğer tüm birimleriyle trafikte olası sorunları en aza indirebilmek için kontrol ve denetimlerine kesintisiz olarak devam etmektedir. Son zamanlarda bazı yerel basın ve yayın organlarında 'Ortaköy yolunda radar tuzağı' şeklinde haberler yayınlandığı müşahede edilmiştir. Polis sorumluluk sahasında trafik kazalarının en az indirilmesi ve yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğinin temini için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından içeriği belirlenmiş olan bir plan doğrultusunda, günlük olarak denetim faaliyetlerinin sürdürülmesi yönünde trafik ekipleri tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan trafik denetimleri çeşitlilik göstermekte olup bu denetimlerden biri de radarla hız denetim uygulamasıdır. Trafik birimlerince, her gün ortalama 6 saat olmak üzere il genelindeki karayolları üzerinde radarla hız denetimi yapılmaktadır."

Açıklamada, radar denetiminin, Karayolları Trafik Kanunu'nda belirlenmiş haliyle şehir içi ve meskun alanlarda öngörülen hız sınır limitleri gözetilerek, ölçüm yapan teknik cihazlar aracılığı ile gerçekleştirildiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Kolluk kuvvetleri, geçerli ve mevzuatta yazılı olan kuralların uygulanması ve denetlenmesinden yetkili ve sorumludur. Kolluk birimlerinin mevzuatta olmayan bir hususta görüş bildirmesi ya da işlem tesis etmesi mümkün olmamaktadır. Bu haliyle,  trafik denetim şekillerinden biri olan radarla hız denetim uygulamasının 'vatandaşlarımıza karşı kurulan bir tuzak' olarak görülmesi kabul edilebilir ve makul ifadelerden uzaktır."

Karayolunu kullanan her türden kullanıcının, karayolunda kanunlarla belirlenmiş trafik kurallarına, can ve mal güvenliklerini koruma adına uymak zorunda oldukları anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Trafik güvenliğini tesis ederek insanlarımızın güvenli, rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak trafik birimlerimizin öncelikli görevleri arasındadır. Her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, yüz binin üzerinde insanımızın yaralanıp birçoğunun sakat kaldığı trafik kazalarının ve sonuçlarının azaltılmasında günlük rutin çalışmalarla etkili yöntem ve eylemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi ertelenemez önceliklerimiz arasındadır. Amacımız, ilimizde trafik güvenliğini sağlarken trafik kazalarını en asgari seviyeye düşürmek aynı zamanda toplumda trafik bilincini arttırmaktır. Bunu sağlarken vatandaşlarımızın desteği bizim için çok önemlidir." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir'de Trafik Denetimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement