Köprü Çilesi Bitiyor - Son Dakika
Yerel

Köprü Çilesi Bitiyor

Köprü Çilesi Bitiyor

DSİ'ye ait sol sahil sulama kanalındaki tek köprü haberine istinaden açıklama yapan DSİ, "mevcut köprüye yakın bir alana yeni köprü yapılacak" dedi.

03.09.2014 12:44

Batman Merkez Çamlıtepe ve Tilmerç semtlerinden geçen DSİ'ye ait sol sahil sulama kanalındaki tek köprü haberine istinaden açıklama yapan DSİ, "mevcut köprüye yakın bir alana yeni köprü yapılacak" dedi.

Daha önce mevcut alanlarda yapılaşma olmadığı dolaysıyla sulama kanalı projesinde köprü olmadığı, kısa sürede bölgenin imara açılması ve etrafa binaların yapılması nedeniyle böyle bir sorunun yaşandığı ifade edildi.

"YENİ YERLEŞİM ALANLARINA KÖPRÜYÜ BELEDİYE YAPMASI LAZIM"

DSİ Şube Müdürlüğünce yapılan açıklamada "-Kanalın tek köprüsü- başlıklı haberinde; Yeni yerleşim yerinde ikamet eden vatandaşların kanalın diğer tarafına geçmek için uzun süre bekledikleri, köprünün dar ve küçük olması nedeniyle araç ve yaya trafiği geçişlerinde zorluklar yaşandığı ve tek köprü olması nedeniyle kazalara sebebiyet verdiği belirtilmektedir. Batman sol sahil sulama kanalı ve işletme tesisleri inşaatı işi yapılırken Batman Belediyesinden imar durum bilgileri alınarak o günün koşullarına uygun bir şekilde projelendirilmiştir. 2014 yılı sulama sezonu ve pompa binaları testi bitiminden hemen sonra haberde yer alan köprünün hemen yanına kurumumuzca yeni bir köprü inşa edilecektir.
Ancak yeni yerleşim alanlarının açılmasıyla ihtiyaç duyulan diğer noktalara Batman Belediyesi tarafından yapılması için gerekli yazışmalar yapılmıştır. Konuyla ilgili hassasiyetinizden dolayı teşekkür eder; iyi çalışmalar dileriz" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Köprü Çilesi Bitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement