Köyde Kutlu Doğum Sevinci - Son Dakika
Yerel

Köyde Kutlu Doğum Sevinci

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Edremit ilçesine bağlı Köprüler köyünde düzenlediği etkinlikte 16 yaşındaki Kader Akbaş'ın okuduğu şiir, dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

20.04.2014 12:41

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Edremit ilçesine bağlı Köprüler köyünde düzenlediği etkinlikte 16 yaşındaki Kader Akbaş'ın okuduğu şiir, dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Peygamber Sevdalıları Platformu Köprüler Köyü İlkokulu bahçesinde program düzenledi.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu köylülerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, traktör römorkundan yapılan sahnede Kur'an-ı Kerim tilaveti okunup dualar edildi.

Yaklaşık 3 saat süren programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapan katılımcılar, mevlid-i şerif ile çeşitli ilahi ve şiirler okudu.

Köyde yaşayan 16 yaşındaki Kader Akbaş'ın da Peygamber efendimiz için yazılan "40 Yaşındasın" şiirini okuduğu etkinlikte dinleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Şiiri dinlerken gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar, şiirin bitiminde Akbaş'ı tebrik etti.

Köylerinde ilk defa böylesine bir etkinlik düzenlendiğini vurgulayan muhtar Yusuf Bilgin, "Gerçekten çok güzel ve anlamlı bir etkinlik oldu. İlk defa yapıldığı için vatandaşlarımız ilgiyle izledi. Biz, artık bu işin peşini bırakmayız. İnşallah, gelecek yıl daha kapsamlı şekilde Kutlu Doğum etkinliği düzenleyeceğiz" dedi.

Program, dünya barışı ve Müslümanlar için edilen dualarla son buldu. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köyde Kutlu Doğum Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement