Kulp'ta, "Yaşlı ve Hasta Evde Bakım Hizmeti" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kulp'ta, "Yaşlı ve Hasta Evde Bakım Hizmeti" Projesi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde uygulanan proje kapsamında 60 vatandaşın 6 ay boyunca evinin temizliğinin sağlanacağı belirtildi.

11.06.2014 17:25

Kulp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) uygulanan, "yaşlı ve hasta evde bakım hizmeti" projesi kapsamında 60 vatandaşın 6 ay boyunca evinin temizliğinin sağlanacağı belirtildi.

Vakıf Müdürü Sinan Buluterkin, yaptığı açıklamada, ilçede evde bakım hizmetini yerine getiremeyen, sağlık sorunlarının yanı sıra maddi yoksunluk içinde bulunan kişileri kötü yaşam koşullarından kurtarmak, daha sıhhi ortamlarda yaşamasını sağlamak için proje hazırlandığını söyledi.

Proje kapsamında sosyal ve ekonomik yoksunluk yaşayan, ancak huzurevinde yaşamak istemeyen yaşlılara hizmet verileceğini ifade eden Buluterkin, şöyle konuştu:

"Bu sayede sosyal güvencesi olmayan, kirada oturan, ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan, yardıma muhtaç kişilere istihdam alanı sağlamak amaçlanıyor. Eğitim gören kursiyerlerden seçilecek kişiler yaşlılara evlerinde bakım ve temizlik hizmeti verecek. Ayrıca evlerindeki eksik malzemeleri de temin ederek vatandaşlarımıza bir nebze de olsa yardımcı olmak için tüm gayretle çalışmaktayız."

Buluterkin, projenin uygulanmasına yaşlı ve diyaliz hastası yaşlı bir çiftin evinde başlandığını, evde kapsamlı temizlik yapıldığını anlattı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kulp'ta, 'Yaşlı ve Hasta Evde Bakım Hizmeti' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement